ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ “TURİZM COĞRAFYASI” DERSİNİ DENİZDE GÖRDÜ

Halil ÖNCÜ ( KEMER ) - Göynük Mutfak Sanatları MYO ikram hizmetleri Bölümü öğrencileri “Turizm Coğrafyası” dersi kapsamında önce Kemer Marina’da bilgiler aldılar ve ardından Deniz Turizmi ve Sualtı Turizmi konusunda bilgiler almak üzere yat turuna çıktılar.

Turizm Yazarı www.turizmdosyasi.com’un Sahibi Halil Öncü’nün organize ettiği uygulamalı ders gezisine Göynük Mutfak Sanatları MYO ikram hizmetleri Bölümü Öğretim Görevlisi Kahraman Köktürk ve 15 öğrenci katıldı.
Öğrenciler Kemer Marina’da Muhasebe Müdürü Derviş Şahin’den Marina, tekne tipleri, tekne bağlama şartları ve Marina’nın Kemer’e olan ekonomik katkısını öğrenirken, ardından yapılan yat gezisinde ise Kemer’i denizden görme fırsatı yakaadılar. Oktobus Dalış Merkezi sahibi Ali Sivrikaya öğrencilere Kemer’de dalış turizmini anlattı ve dü,nyanın en iyi 100 batığı arasında gösterilen Paris 2 Batığı üzerinde öğrencilere batık hakkında bilgiler verdi. Öğrenciler Kiriş Korsan Mağarası önü ve Ayışığı Koyundan Kemer’in bol bol fotoğraflarını çekerken, uygulamalı bu dersten oldukça memnun olduklarını söylediler. 

Göynük Mutfak Sanatları MYO ikram hizmetleri Bölümü Öğretim Görevlisi Kahraman Köktürk yaptığı açıklamasında, “Bölgemizin, Kemerimizin tek yüksekokulu olan Göynük Mutfak Sanatları MYO ikram hizmetleri Bölümü olarak, Turizm Coğrafyası dersini bugün uygulamalı bir şekilde öğrendik. Burada öncelikli teşekkürümüzü gezimizi düzenleyen gereken desteği veren. Oktobus Dalış Merkezi Ali Sivrikaya’ya çok teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz gittikleri her yerde Kemer’in bu güzelliklerini anlatarak, turizmde gönüllü elçilik yapacaklardır” dedi.

Gezinin düzenlenmesini ve organizasyonunu yapan Turizm yazarı Halil Öncü de yaptığı açıklamasında, “Zaman zaman bu tür organizasyonlara destek veriyoruz. Kemer bir turizm kenti ve deniz turzimi ve sualtı turizmi ile de oldukça önemli bir bölge. Öğrencilerimizin derslerini uygulamalı olarak Kemer’in eşsiz güzellikleri içerisinde bir gün geçirdiler. Destek veren Kemer Marina ve  Oktobus Dalış Merkezi’ne çok teşekkür ediyorum. Herşey Türkiye ve Kemer turizmi için” diye konuştu.