ÜNYE’NİN ASIRLIK KONAĞI HİZMETE AÇILDI

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ünye ilçesinde yer alan 110 yıllık tarihi konağı restore ederek hizmete sundu.

ÜNYE’NİN ASIRLIK KONAĞI HİZMETE AÇILDI

Konağın açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “Bizler bu gibi tarihe ışık tutmuş konaklarımızı günümüze yansıtarak yaşatmak istiyoruz. Yürürler Konağı, turizm açısından yerli ve yabancı misafirlerimizi de ağırlayabileceğimiz bir yer olacak” dedi.Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından, kültür, sanat ve turizme kazandırılan tarihi Yürürler Konağı düzenlenen görkemli açılışla hizmete girdi.

1913 yılında Çerkez Prens Ahmet Efendi tarafından bir Rus mimara yazlık olarak yaptırılan tarihi konak için 2021 yılında Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon çalışması başlatıldı.1913 yılında Çerkez Prens Efendinin torunu ve aynı zamanda Ünye Milli Tabur Komutanlığını yapmış İstiklal Madalyası sahibi Sabri beyin oğlu Hüsrev beyin isminin verildiği konak, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler'in katılımlarıyla açılışı gerçekleştirildi. Tarihi konak, Ünye Kültür ve Sanat Konağı olarak hizmet verecek.

“BURASI ÇEKİM MERKEZİ OLACAK”

Açılış töreninde bir konuşma gerçekleştiren, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler," Bizler bu gibi tarihe ışık tutmuş konaklarımızı günümüze yansıtarak yaşatmak istiyoruz. Bunu yaparken aynı zamanda Ünye'nin geçmişiyle geleceğini, dikey eserlerle daha ileriye götürmek istiyoruz. Bunun için tarihi anlamda Ünye çok müsait bir yer. Burada mimari çalışmalarımızla ekip arkadaşlarımızla sabırlı bir şekilde onarımı yapılarak tamamlandı. Kısacası istenildiğinde her şey oluyor. Burası sadece bir konak değil, ayrıca bir çekim merkezidir. Dolayısıyla turizm açısından yerli ve yabancı misafirlerimizi de ağırlayabileceğimiz bir yer olacak. İlçemizde bir tarih bütünü var ve bunu birlikte yaşatacağız. Burayı yükseltmek ve gün yüzüne çıkarak kullanmak bizim elimizdedir. Ünye tarih ve hizmet için biçilmiş kaftandır" dedi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler’in yaptığı konuşmanın ardından 110 yıllık tarihi konak görkemli açılışla hizmete girdi.