URLA ARŞİVİ KAYIT ALTINA ALINACAK

Urla Belediyesi Urla Kent Tarihi ve Arşivi (UKTA) Danışma Kurulu Üyeleri ile iş birliği protokolü imzalandı.

URLA ARŞİVİ KAYIT ALTINA ALINACAK

Urla Belediyesi’nde gerçekleşen imza törenine Belediye Başkan v. Kaymakam Murtaza Dayanç başta olmak üzere; Türk Tarih Kurumu Eski Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Yaşar Üniversitesi Klazomenai Kazı Başkanlığı Prof. Dr. Yaşar ERSOY, Ankara Üniversitesi Limantepe Kazı Başkanlığı Prof. Dr. Vasıf Şahoğlu, Mimar Sinan Üniversitesi Klazomenai Kazı Başkanlığı Doç. Dr. Elif Koparal, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Limantepe Kazı Başkanlığı Doç. Dr. İrfan Tuğcu, Köstem Kültür Eğitim ve  Müzecilik Vakfı Başkanı Dr. Levent Köstem ve Marmara Üniversitesi Öğr. Gör. Dr. Neval Konuk Halaçoğlu katıldı.

İş birliği protokolü kapsamında danışma kurulu üyelerinin vereceği destekle Urla’nın tarihi ve kültürel değerlerinin, gelenek ve göreneklerinin derlenip kayıt altına alınarak, inşa edilecek Urla Kent Tarihi ve Arşivi Müzesi'nde fonksiyonel bir biçimde görünür kılınması, bu sayede gelecek kuşaklara  aktarılması ve ilçenin turizm potansiyeline de katkı sunulması amaçlanıyor.

İmza töreninde; danışma kurulu üyelerine ve çalışma ekibine katkılarından dolayı teşekkür eden Başkan v. Dayanç, tarihimize ve kültürümüze saygı anlamında çok önemsediğimiz Urla Kent Tarihi ve Arşivi Müzesi projesini halkımızın vereceği destek ve danışma kurulumuzun yol göstericiliğinde en iyi şekilde hayata geçireceklerini, bittiğinde de tüm Urlalı hemşehrilerimizin gurur duyacağı bir eserin ortaya çıkacağını ifade etti.