VIENNA HOUSE'I SATIN ALDI

Wyndham’ın Vienna House markasını satın almasıyla birlikte, Vienna House Wyndham’ın 23’üncü markası oldu ve şirketin üst ve orta segmentteki varlığını Avrupa’daki yaklaşık 40 otel ile güçlendirdi

VIENNA HOUSE'I SATIN ALDI

95’in üzerinde ülkede bulunan yaklaşık 9 bin oteliyle dünyanın franchise veren en büyük otel şirketi Wyndham Hotels & Resorts, Vienna House markasını 44 milyon euro (44 milyon dolar) bedel ile satın aldığını duyurdu. Böylece, Wyndham’ın üst ve orta segmentteki portföyüne yaklaşık 40 otel ve 6 binden fazla oda eklendi.

Wyndham, Vienna House’ı Avrupa’nın önde gelen otel işletmecilerinden olan ve aynı zamanda uzun süredir Wyndham’ın franchise ortakları arasında yer alan, Berlin merkezli HR Group’tan satın aldı. HR Group, Wyndham ile yaptığı uzun vadeli franchise anlaşmaları kapsamında mevcut Vienna House otellerinin mülkiyet veya leasing haklarına ve işletmesine sahip olmayı sürdürecek. Wyndham, attığı bu adım ile, Vienna House markasını pazarlama hacmi ve franchise alanındaki uzmanlığı sayesinde büyütürken, HR Group da Avrupa’daki stratejik gayrimenkullerin sahibi ve işletmecisi olarak kendi uzmanlık alanlarına odaklanabilecek. Anlaşmanın imza süreçlerinin tamamlanmasının ardından Vienna House markası Vienna House by Wyndham adını alacak ve Wyndham’ın tanınmış markalardan oluşan portföyüne katılacak.

Markanın satın alınmasıyla birlikte Wyndham’ın portföyüne eklenen otellerden 28’i Almanya’da bulunuyor ve böylece Wyndham’ın, toplamda 19 binden fazla odaya sahip olan 120 franchise otelinin bulunduğu, Avrupa’daki en büyük pazarlarından biri olan bu ülke ve çevresindeki ülkelerdeki varlığı güçlenmiş oluyor. Wyndham’ın, Avrupa’daki mevcut varlığıyla birlikte, bölge genelinde 30’un üzerinde ülkede bulunan 400’den fazla oteli, iş ve tatil amaçlı seyahat edenlere daha da geniş bir yelpazede markalı otellerde konaklama seçenekleri sunacak.

Wyndham Hotels & Resorts Başkanı ve CEO’su Geoff Ballotti, “Avrupa’da seyahat sektörü, hem tatil, hem de iş seyahatlerine yönelik güçlü talebin tekrar oluştuğu bu dönemde, giderek hızlanarak büyümeyi sürdürüyor. Vienna House’ın misafir odaklı kültürü, güçlü marka tanınırlığı ve marka geliştirme alanında sahip olduğu iddialı planlar; satış hedeflerimiz ve dünya genelinde büyümeye devam etmemizle tam bir bütünlük oluşturmasının yanı sıra, bölgedeki konumumuzu ve kararlılığımızı da güçlendiriyor” dedi.

Wyndham Hotels & Resorts Avrupa, Ortadoğu, Avrasya ve Afrika (EMEA) Başkanı Dimitris Manikis, “Vienna House markası geçtiğimiz 30 yıl boyunca, pek çok Avrupa ülkesinde yüksek bir tanınırlığa sahip olan bir isim inşa etti. Vienna House markasınının satın alımı ve güvenilir ortağımız HR Group ile iş birliği alanımızı genişletiyor olmamız; pazardaki varlığımızı daha da genişletmemiz açısından çok önemli bir adım teşkil ediyor, hacim ve kapasitemizi bir anda artırıyor ve EMEA’daki önemli noktalarda büyüme iddiamızı destekliyor” dedi.

Vienna House markası altında yer alan Vienna House ve Vienna House Easy otelleri, Avrupa’nın Berlin, Münih, Prag, Krakow, Bükreş ve diğer gözde şehirlerinde bulunan ve yüksek kaliteye sahip otellerden oluşan portföyüyle, Avrupa’da tatil ve iş amaçlı seyahat eden geniş bir profile hitap ediyor.

HR Group’un tek hissedarı ve CEO’su Ruslan Husry, “Yüksek kaliteli konaklamayı seyahat edenlerin gitmek istedikleri yerlere taşıma tutkumuzu paylaşan, bizimle aynı anlayışa sahip mükemmel bir ortaklığı Wyndham Hotels & Resorts’ta bulduk. Vienna House markası Avrupa’nın pek çok noktasında olağanüstü bir şöhret inşa etmiş durumda. Wyndham ile olan yakın ve genişletmekte olduğumuz iş birliğimiz, Vienna House markasını daha hızlı büyütmek için gereken gücü, hacmi ve beceriyi beraberinde getiriyor ve misafirlerin Vienna House deneyimini tecrübe etmenin yanı sıra, Wyndham Rewards’un meşhur fırsatlarından da yararlanabilmesini sağlıyor” dedi.