VOLKAN ŞİMŞEK: 'TÜRKİYE’DE BÜYÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ!'

Halil ÖNCÜ (ANTALYA) - Fun & Sun Hotels CEO'su Volkan Şimşek yaptığı açıklamasında, grup olarak Türkiye’de büyümeye devam edeceklerini söyleyerek, Türk turizmine inandıklarını söyledi.

VOLKAN ŞİMŞEK: 'TÜRKİYE’DE BÜYÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ!'

Volkan Şimşek, “  Fun & Sun’da hayat çok güzel. Biz büyümeye devam ediyoruz. Yeni tesisler ile görüşmelerimiz devam ediyor. TUI Rusya bünyesinde Fun & Sun Hotels Resorts olarak faaliyet gösteriyoruz. Türk turizmine inanıyoruz. Türkiye’de büyüyeceğiz. Çalışmalarımız büyük bir hızla devam ediyor. Yakında güzel haberlerimiz olacak. “dedi.

Otelcilikte, operatörlüğe göre daha fazla kar var!

Fun & Sun Hotels Grubunun Rusya’nın çok önemli bir ürünü ve ayağı haline geldiğini de ifad eden Volkan Şimşek “ Turizm sektöründe bildiğiniz gibi acentaların kazançları çok düşük. Acenta marjları çok düşük olduğu için dünyadaki operatörler yeni otel zincirleri kurup, büyüyerek kar marjlarını arttırmak istiyorlar. Bu açıdan da Fun & Sun grubunda da bu konunun önemi gün geçtikçe artıyor. Görüldüğü üzere otelcilikte, operatörlüğe göre daha fazla kar var. Karlı iş olduğu için de yatırımcının desteğini alıyoruz ve büyümeye devam ediyoruz. Fun & Sun Hotels olarak Türkiye’de işlettiğimiz otel sayısı 14. Ama bu sözleşmeler ile devam ediyor. Birde Fun & Sun’ın yurt dışı yapılanması da devam ediyor. Mısır’daki tesisler ile görüşmelerimiz devam ediyor. Orada sayılar artıyor. Tunus’ta bir yapılanma var. Ancak ana ülke olarak, şu anda Türkiye diyebiliriz.”dedi.

Dünyanın birçok yerinden Türkiye’ye gelip de otel yatırımı yapmak isteyen çok yatırımcı var!

Türk turizmi çok sağlam bir alt yapıya sahip olduğunu ve Türk turizmine inandıklarını da dile getiren Fun & Sun Hotels CEO'su Volkan Şimşek, “ İki sene ciddi kriz geçirdik. İki sene kriz geçirmemize rağmen,  turizmcilerimiz hala ayakta. Turizm, çok önemli bir gelir kaynağı ülkemize. Türkiye’nin doğasında, insanlarının geleneklerinde bir misafirperverlik var. Olanaklarımız ürün yelpazemiz, sunduğumuz otel ürün kalitesi dünyada artık kabul edilmiş durumda. Türkiye, dünyada turizm konuştuğunuz zaman mutlaka ve mutlaka anılması gereken, sayılması gereken ve üzerine tartışılması gereken bir konumu var. Bundan dolayı hem kendi içimizde yatırımcıyı çekiyoruz, hem yurt dışından yatırımcıları çekiyoruz. Dünyanın birçok yerinden Türkiye’ye gelip de otel yatırımı yapmak isteyen çok yatırımcı var.”diye konuştu.