WALDORF ASTORIA,ADMIRALTY ARCH İLE LONDRA'YA GELİYOR

WALDORF ASTORIA,ADMIRALTY ARCH İLE LONDRA'YA GELİYOR
Waldorf Astoria Hotels & Resorts, Londra’nın en tanınmış ve prestijli binalarından birinde hizmet verecek lüks otelin işletilmesi için Prime Investors Capital Ltd tarafından görevlendirildiğini duyurdu. Admiralty Arch Waldorf Astoria, London binanın mimari ve tarihi özelliklerine sadık kalınarak yapılacak yenileme çalışmalarının tamamlanmasının ardından, 2022 yılında kapılarını açacak.

Kraliçe Viktorya'nın anısına Kral VII. Edward tarafından yaptırılan Admiralty Arch, hem The Mall'un hem de Buckingham Sarayı'nın ana cephesinin tasarlanmasında görev alan Sir Aston Webb’in imzasını taşıyor. Bugüne dek Kraliyet Donanması’nın önde gelen isimlerine ev sahipliği yapan bina, bir dönem kabine ofisi olarak da hizmet verdi ve savaş döneminde çeşitli istihbarat faaliyetlerine sahne oldu. Prime Investors Capital Ltd, 2015 yılında dünyanın dört bir yanından gelen 28 kurumsal teklif sahibini geride bırakarak mülkün 250 yıllık kira hakkını elde etti.

1910 yılında kapılarını açan Admiralty Arch binası, bir dönem ofisi bina içerisinde yer alan Sir Winston Churchill’den James Bond romanlarının yazarı Ian Flaming’e kadar tarihi öneme sahip pek çok ismi ağırladı. Londra’nın en prestijli noktalarından birinde yer alan Admiralty Arch, The Mall’dan Buckingham Sarayı’na, Trafalgar Meydanı’ndan Nelson Sütunu’na kadar pek çok önemli noktanın eşsiz manzarasını sunuyor.

Prime Investors Capital Ltd CEO’su Rafael Serrano, konuyla ilgili şöyle konuştu: “2015 yılında Admiralty Arch’ı İngiltere hükümetinden satın aldığımızda, yalnızca binanın geleceğini değil Londra’nın kalbi sayılan bu noktanın genel profilini de etkileyecek bir karar verdik. Bu özel binanın ruhunu anlayabilecek bilgiye ve deneyime sahip uzmanlardan oluşan bir ekip kurduk. Ardından Admiralty Arch’ı sıra dışı bir otel, rezidans ve üyelere özel kulübe dönüştürmek için detaylı bir plan hazırladık. Bu kapsamda verdiğimiz en önemli kararlardan biri de, otelin yönetimi ve işletilmesi için kiminle ortaklık kuracağımızdı. Sektörün zirvesinde yer alan 12 lüks otel markasıyla yürüttüğümüz görüşmelerin ardından Admiralty Arch Waldorf Astoria projesini hayata geçirme kararı aldığımızı duyurmaktan mutluyuz.”

Serrano sözlerini şöyle sürdürdü: “Prime Investors Capital Ltd yönetimi ve Waldorf Astoria pek çok ortak noktaya sahip. Örneğin her iki taraf da bu seçkin binanın mirasını korumak ve geleceğe taşımak konusunda hemfikir. Paylaştığımız ortak hedef ise projenin tamamlanmasının ardından hem Londra’dan hem de dünyanın diğer noktalarından gelecek konuklara mükemmel bir konukseverlik sunmak. Admiralty Arch’a sahip olmaktan gurur duyuyoruz. Waldorf Astoria ile birlikte simgesel öneme sahip bu binanın değerini koruyacak ve güvenli ellerde geleceğe taşınmasını sağlayacağız.”

Hilton Başkanı ve CEO’su Christopher J. Nassetta şöyle konuştu: “Bu anlaşma, Waldorf Astoria’nın benzersiz zarafetini, Londra’nın tarihi değere sahip bu abidevi binasıyla buluşturacak. Bu çaptaki projelere sektörde nadiren şahitlik ediyoruz. Admiralty Arch Waldorf Astoria, kapılarını açacağı günden itibaren tüm konuklarına unutulmaz bir konaklama deneyimi sunacak.”
Nassetta, sözlerini şöyle sürdürdü: “Waldorf Astoria markası, tarihi binaları koruma ve değerlendirme konusunda güçlü bir mirasa sahip. An itibariyle art deco mimari niteliklerini gelecek nesillerine aktarabilmesi için kapsamlı bir şekilde renove edilen New York’taki otelimiz bunun başlıca örnekleri arasında. Lüks ile eş anlamlı hale gelen ikonik Waldorf Astoria markamızı Londra’yla buluşturmak amacıyla Prime Investors Capital Ltd’le yaptığımız işbirliğinden gurur duyuyoruz.”

Admiralty Arch Waldorf Astoria, 96 lüks ve geniş odaya ve dünya standartlarında üç restorana ev sahipliği yapacak. Londra manzarasını izleme imkanı sunan bir rooftop bara da sahip olması plananan otelde aynı zamanda özel toplantı ve etkinlik alanları ile alanının en gelişmiş imkanlarını sunan bir spa da yer alacak. Diğer yandan Admiralty Arch içerisinde otelin yanı sıra lüks bir özel rezidans alanı, üyelere özel bir kulüp ve farklı yeme içme alanları da yer alacak.

Westminster Şehir Konseyi Başkan Vekili ve Ticaret, Kültür ve Tarihi Miras kurulu üyesi Robert Davis MBE DL, şöyle konuştu: “Prime Investors Capital ile birlikte, önce Knightsbrigde’deki Bulgari otelin yaratılması sürecinde, ardındansa Admiralty Arch’ın lüks bir otele dönüştürülmesini hedefleyen restorasyon projesi üzerinde çalıştık. Londra’nın merkezinde büyük bir etki yaratacak bu proje, The Mall ile Trafalgar Meydanı çevresinde özel bir konuma sahip ikonik binanın halka açılmasına da vesile olacak.

Davis şöyle devam etti: “Prime Investors Capital’in farklı alanlarda uzman kişileri bir araya getirerek oluşturduğu ekip, bu projenin büyük bir başarıya ulaşacağını şimdiden gösteriyor. Turizn ve seyahat konularının ülkemiz için son derece önemli olduğu bu dönemde, otelin hem Westminster bölgesine hem de Londra’nın geneline önemli bir katkı sağlayacağını düşünüyorum.”

Diğer yandan binanın orijinal özelliklerinin korunması ve restore edilmesi için hassas bir çalışma başlatılmış durumda. Bu görevi, liderliğini Michael Blair ve David Mlinaric’in üstlendiği uluslararası tecrübeye sahip bir tasarım ekibi sürdürüyor. Michail Blair, bugüne dek aralarında The Ritz, The Connaught ve Claridge’s otellerinin de araladında bulunduğu pek çok projenin restorasyon ve genişletme çalışmalarına imza attı. David Mlinaric ise The Royal Opera House, The Victoria & Albert Museum, The National Gallery ve Londra ile Paris’teki British Residences projeleri gibi pek çok önemli çalışmada yer aldı.

Tarihi mekanların iç mimarisi konusunda uzman olan Andrew Damonte de tasarım ekibinde yer alıyor. Damonte, Galler Prensi’nin isteği üzerine restore edilen Dumfries House’ta David Mlinaric ile birlikte görev yapmıştı.

Admiralty Arch Waldorf Astoria, London dünyanın en çok talep gören 26 noktasındaki hizmet veren Waldorf Astonia Hotels & Resorts zincirinin yeni halkası olacak.