WTC VE KÖSEZADE TURİZM KIBRIS'I TANITACAK

Demsa bünyesindeki WTC  ve Tatilsa ile Kösezade Turizm arasındaki işbirliği Girne’deki Merit Park Otel’de gerçekleştirilen toplantıda açıklandı. Toplantıda konuşan MediaSa Group Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabanc Demet Sabancı Çetindoğan, “Kuzey Kıbrıs’ı dünyaya tanıtmak için ezberleri bozarak World Travel Channel ile ‘Kıbrıs Klasiği’ni dünyaya sunacağız. TatilSa ve Kösezade işbirliğinde pazarlamada yeni düşüncelerle hareket edeceğiz. Tatil televizyonundaki gücümüzü Kuzey Kıbrıs turizmi için kullanacağız” dedi.



“Hızlı gitmek istiyorsan yalnız git, uzağa gitmek istiyorsan birlikte git” şeklindeki Afrika atasözünü hatırlatan Çetindoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: ““Biz WTC’deki televizyon gücümüzü TatilSa’daki satış gücümüzü paylaşmak için buradayız. Kuzey Kıbrıs’ın tanıtımı ve potansiyelini sunmak için çağdaş pazarlama yöntemi ile yeni bir Kıbrıs yaratılabilir.Yeni fırsatlar ve yeni projeksiyona ihtiyaç var. Doğru, hızlı bilgi ve veri akışı ile bunu sağlamak zorundayız. Devlet ile yerel yönetimler bu çalışmanın içinde yer almalıdır. Erişilebilir hizmet üreterek ülkeye kazanç yaratmalıyız.”
“Gücümüzü Kıbrıs için kullanacağız”

MediaSa Başkan Yardımcısı Bülent Gençtürk televizyon reklamlarının tüketici üzerindeki etkili olduğunu ve reklam verenlerin tematik kanalları tercih ettiğini belirterek “İşbirliği ile elimizdeki gücü Kuzey Kıbrıs’ın tanıtımı için kullanmayı planladık” dedi.



Kösezade Turizm’in Başkanı Andaç Günay ise Demsa ile işbirliğini esas olarak ticari kaygıları önde tutarak yapmadıklarını vurguladıktan sonra şunları söyledi: “Temel amacımız Kıbrıs’ı tanıtmak. Bunu yaparken WTC yönetiminin gücü ve marka bilinirliğini arkamıza alacağız. Bunu otelcilerin katkılarıyla gerçekleştireceğiz. Ancak bu noktada otelcilere son derece uygun fiyatlar sunup, üstelik bunu da ceplerinden para çıkartmadan yapacağız. Çalışmamız bir anlamda barter gibi olacak. Oteller tanıtımları karşılığı para yerine oda verecek biz de bu odaları pazarlayacağız. Böylece, Kuzey Kıbrıs’ın turizmde WTC ile dünyaya daha iyi açılacağına inanıyorum.”

WTC ve Kösezade arasında Kıbrıs’ı tanıtmak için yapılan işbirliği toplantısına DemSa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan, Kösezade Turizm’in Başkanı Andaç Günay, Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği- KITSAB Başkanı Orhan Tolun, KITSAB eski başkanı Örnek Turizm’in sahibi Özbek Dedekorkut ile  çok sayıda otel yöneticisi katıldı.