YABANCI ÖĞRENCİLERDEN AKDENİZ ÜNİVERİSTESİ'NE BÜYÜK İLGİ

Uluslararası öğrencilerin tercihlerinin başında gelen Akdeniz Üniversitesi, uluslararası öğrenci adaylarına yönelik olarak her sene düzenlendiği Akdeniz Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (YÖS) için hazırlıklara başladı.

YABANCI ÖĞRENCİLERDEN AKDENİZ ÜNİVERİSTESİ'NE BÜYÜK İLGİ

Akdeniz Üniversitesi’nde öğrenim görmek isteyen uluslararası öğrenci adaylarına yönelik düzenlenen Akdeniz YÖS Sınavı ile ilgili açıklama yapan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal; “Yükseköğretimde önemli bir konu olan uluslararasılaşmanın temel öğelerinden biri şüphesiz uluslararası öğrencilerdir. Biz de uluslararası öğrenci sayımızı arttırmak için her sene önemli adımlar atmaktayız ve bunun olumlu sonuçlarını da alıyoruz. Akdeniz YÖS-2018 sınavımıza 4500 öğrenci adayımız başvurdu. Bu bir önceki sene başvurularının neredeyse iki katı ve her geçen gün ilgi artıyor.” dedi.

YÖS sınavı düzenleyen Türk üniversiteleri içinde sonuçları en güvenilir üniversitelerin başında geldiklerini ifade eden Rektör Ünal; “Biz YÖS sorularının hazırlanmasından sınavın organizasyonu, gerçekleştirilmesi ve ölçme/değerlendirilmesine kadar tüm aşamaları kendimiz yönetiyoruz. Geçen sene düzenlediğimiz YÖS sınavımıza giren adaylar bizden aldıkları sınav sonuçları ile 82 Türk üniversitesine de başvuru yapabildiler. Bu YÖS sınavımızın geçerliliğini ve güvenilirliğini gösteren çok büyük bir başarı. Bu sene daha fazla sayıda Türk üniversitesinin YÖS sonuçlarımızı kabul etmesini bekliyoruz.” diye konuştu.

AKDENİZ YÖS-2019 sınav hazırlıklarına başladıklarını dile getiren Rektör Ünal, bu sene de sınavın Nisan ya da Mayıs ayı içinde belirlenecek bir günde düzenleneceğini ve adayların tüm duyuruları yos.akdeniz.edu.tr. adresinden takip edebileceklerini belirtti.