YABANCILAR KONUT ALIMINDA TÜRKİYE’YE İLGİ GÖSTERİYOR!

Artan kur ve 2012 yılında çıkan Mütekabiliyet yasası ile birlikte yabancılar konut alımında Türkiye’ye ilgi göstermeye devam ediyor. Yabancı konut satışında Antalya özellikle Rusya Federasyonu uyruklu vatandaşların yoğun ilgi gösterdikleri bir bölge olarak dikkat çekerken, son dönemde bölgede konut sahibi olmak isteyen Körfez Ülkeleri vatandaşları da Antalya’ya ilgi göstermeye başladı.

YABANCILAR KONUT ALIMINDA TÜRKİYE’YE İLGİ GÖSTERİYOR!

Yabancıların ilgisinin daha da artacağını düşünüyoruz!

KEMİAD (Kemer Turizmci ve İş Adamları Derneği) Başkanı Özgür Kurga, Antalya ve Kemer Bölgesi açsısından bu durumu değerlendirdi.

Başkan Özgür Kurga, “Son yıllarda Ülkemiz emlak piyasası bakımından oldukça hareketli bir dönem yaşarken, son birkaç aydır ciddi bir kur baskısı ve artan faizler ile birlikte piyasada bir yavaşlama görülmekte. İç piyasada artan inşaat maliyetleri de sektörü zorlamaktadır. Kurun artması ve 2012 yılında çıkartılan Mütekabiliyet yasası ile birlikte yabancılar konut alımında Türkiye’ye ilgi göstermeye devam ediyorlar. Çok yoğun olmasa da Rusya Federasyonu uyruklu vatandaşlar konut alımlarında özellikle Antalya ve bölgemiz Kemer’i tercih ediyorlar. 250 bin dolar ve üzerinde gayrimenkul alımlarının yapılması ile yabancılara vatandaşlık veriliyor olması da ilgiyi arttırdı diye düşünüyorum. Bu arada bölgemize Körfez Ülkelerinden yabancı yatırımcılarında olduğunu görmekteyiz. Yabancıların ilgisinin daha da artacağını düşünüyoruz” dedi.

Gurbetçiler yatırım yapmak amacıyla Antalya’mızı seçiyor!

Özgür Kurga, gurbetçilerinde konut alımı almak için bölgeye geldiklerini belirtirken, “Artan kur ile birlikte gurbetçi vatandaşlarımızda yatırım yapmak amacıyla Antalya’mızı seçmekteler. Çok sayıda gurbetçi vatandaşımız gerek telefonları ile gerekse mail yoluyla bizlerden yatırım amacıyla bu konuda bilgi istemekteler. Bizde kendilerine en iyi şekilde bu konuda bilgiler vermekteyiz. Gurbetçilerimiz kurun artması ile birlikte, uygun konut fiyatları ile yatırımlarını ülkemizde değerlendirmek istediklerini iletiyorlar. Antalya tercihlerini de gelişmekte olan bir turizm bölgesi olarak iletiyorlar” dedi.