YATIRIMLAR DENGEYİ BOZUYOR

YATIRIMLAR DENGEYİ BOZUYOR
ALARA bölgesi otel işletmecilerinin katıldığı ve Alara Turizm Yatırımcıları Derneği’nin (ALTUYAB) ev sahipliğinde yapılan istişare toplantısına Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de katılmıştı.  Delphin Botanik Platinum Otel’de yapılan bu toplantıda alınan notlar ve genel sorunlar  Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili’nin de katıldığı  sektör toplantısında Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’a aktarıldı.
 
“SORUNLAR BAKAN’A İLETİLDİ”

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Antalya’da düzenlenen ve sektör temsilcilerinin yer aldığı “Turizm Sektörü Değerlendirme Toplantısı”na katıldı. Bu toplantıda Alanya’yı temsil eden ALTİD Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Sili şunları kaydetti: Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Numan Kurtulmuş ile Antalya’da yaptığımız toplantıda yüksek vergi, tur operatörlerine verilen uçak desteklerinin 2018  uçaklarının  planlandığı bu dönemde bir an önce  karara bağlanması, yatırımların bir dönem durdurulması ve özellikle Alanya gibi turizme uzun dönemdir hizmet veren, küçük tesislerin bulunduğu bölgelerde genel anlamda rekabet edilebilmesi için  uzun vadeli ve uygun faizli yenileme ve işletme kredilerinin hayata geçirilmesi, Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olması gibi taleplerde bulunduk.

“DOSYA SUNDUK”

Ayrıca TÜROFED olarak hazırladığımız turizm ile ilgili kısa-orta ve uzun vadede ele alınması gereken konuları içeren dosyamızı da takdim ettik. Dosyadaki önemli konulardan birisi de yatak arzı konusuydu. Sadece Alanya’da 2017 yılında 4 bin 985 yeni yatak devreye girdi. Son 5 yıllık periyotta bölgede benzer oranda artış var. Arzdaki bu artış yeterli sayıda turist gelmediği durumlarda fiyat-kalite dengesini de bozabiliyor.