YERLİ VE MİLLİ SHALLWEGO, MAYIS 2020’DE HAYATA GEÇİYOR!

Turizm sektörüne yepyeni bir nefes geliyor!

YERLİ VE MİLLİ SHALLWEGO, MAYIS 2020’DE HAYATA GEÇİYOR!

Türk yatırımcılar gerek sağlık gerekse ekonomik olarak zor bir süreçten geçtiğimiz bu günlerde elini taşın altına koymaktan çekinmiyor. Yatırımlarını iptal etmek yerine ötelemeyi tercih eden yatırımcılar, hem ekonominin kalkınmasına hem de istihdama katkıda bulunmak için iş hedeflerini bir bir hayata geçiriyorlar. Bunlardan biri de ACY Turizm. Firma, Nisan 2020 olarak hedeflediği Shallwego adlı online bir dijital seyahat platformunun başlangıcını mevcut gündemden dolayı Mayıs 2020 olarak revize etti.

İnşaat, gayrimenkul, tarım-hayvancılık, turizm, dış ticaret, tekstil, halı ve filo kiralama sektörlerinde faaliyet gösteren ACY Şirketler Grubu’na bağlı şirketlerden ACY Turizm, turizm sektörüne yönelik yeni yatırımı için start verdi. Seyahat sevenlerin uçak bileti, tur, otel/konaklama ve VIP transfer hizmetlerini 3 dakikalık bir sürede organize edebilecekleri Shallwego adlı online bir dijital seyahat platformu yatırımına imza atıyor. 130 ülkede 1200’den fazla havayolu ile bağlantılı, 1 milyondan fazla otel ile konaklama hizmeti sunan Shallwego, 122 bin 316 adet transfer noktası ve 45 bin 275 adet tur/aktivite paketi gibi olanaklara sahip.

25 Mayıs 2020’de faaliyet göstermesi planlanan Shallwego, 2016 yılında 100.000.000 USD yatırım değeriyle kuruldu. Bireysel seyahat ve planlamalar dışında kurumsal olarak da firmaların yurt içi ve yurt dışı iş seyahatlerini, organizasyon ve konaklamalarını planlayabilecekleri, muhasebeleştirme ve fatura işlemlerini gerçekleştirip operasyonel yüklerini azaltacakları kurumsal panel ile profesyonelleştirilmiş iş seyahati platformu da bulunuyor.

Uygulamanın web sitesi,iOS ve android uyumlu mobil app’inin25 Mayıs tarihinde tüm dünyada kullanılabilir durumda olacağını belirten ACY Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Cemil Yıldırım, birçok sektörün dijital dünya ile artık entegre olması gerektiğini düşündükleri için bu yatırıma soyunduklarını söylüyor. Yıldırım, “Kar marjını düşük tuttuğumuz Shallwego ile seyahat sevenlere daha ekonomik ve hızlı hizmetler sunarak piyasada yer yapmış isimlerin hizmet kalitesinden daha üstün ve yenilikçi platformlar ile en’ler arasına girmeyi hedefliyoruz. Shallwego’nun en temel özelliği ayrıcalıklı hizmetleri tek platformda 3 dakikalık bir sürede tamamlayabilme imkanı sunması. Dünya genelinde turizmin cirosu 1,2 katrilyon USD. Shallwego ile bu pastanın en büyük payını ülkemize kazandırmak ve bir Türk firması olarak birçok sektörde adımızı dünyada kalite ve başarı ile duyurmayı hedefliyoruz” diye konuşuyor.

Covid-19’un hiç kuşkusuz en derin etkilediği alanlardan biri olan turizmin yeniden eski parlak günlerine döneceğini de belirten Yıldırım, “Bu salgını küresel bir sorun olarak görüyor, bu sorunun çözümünün bireysel olarak değil dünya bütününde birlik ve beraberlik ile alınan tedbir ve ülkelerarası desteklerle atlatılacağını düşünüyoruz. Bu süreçte önemli olan olumsuzluk enjekte etmek değil, moral aşılamaktır. Ülkemize inancımız her anlamda tamdır. Yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Biz tüm planlarını erteleyen ve heyecanla güzel günleri hayal eden insanların hayallerine ortak olacağız. Her ülkede, her şehirde ayak izlerimizi birlikte bırakacağız” dedi.