YEŞİL YILDIZLI ÖRNEK DESTİNASYON ‘KEMER’



Türkiye’de çevre konusunda örnek bir destinasyon olma yolunda hızla ilerleyen Kemer, Yeşil Yıldız ile de farkındalık yaratma peşinde.

Ayel Çevre Danışmanlık Sahibi Çevre Mühendisi Ömer Karaduman konu ile ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı ile Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel ve Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül’e bilgiler verdi. Karaduman, bölgede bulunan otellerin Bakanlık tarafından verilen elektrik teşvikinden yararlanmak amacıyla konuya büyük önem verdiklerini ifade ederek, Kemer’in bu konuda örnek bir destinasyon olma yolunda hızla ilerlediğini ifade etti.





Yeşil Yıldız nedir ve neden alınmalıdır?

Ömer Karaduman tesislerin son dönem Yeşil Yıkldız almak isteyen otellerin hızla arttığına dikkat çekerek; “Yeşil Yıldız Belgesi, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın başlattığı “Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisleri” projesi ve “Sürdürülebilir Turizm” kapsamında; çevreye duyarlı konaklama tesislerinin sınıflandırılmasına ve belgelendirilmesine ilişkin usul ve esasları düzenlemek amacıyla tesislere verilen bir Çevre Etiketi uygulamasıdır. Tesislerimiz çevreyi korumak için, çevre bilincinin geliştirilmesi ve bu bilince sahip kitle tarafından tercih edilmek için,su ve enerji sarfiyatını minimize etmek için,tesis çalışanlarının bilinçlenmelerini sağlamak için ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sağladığı Elektrik Enerjisi Desteğinden faydalanmak için yeşil yıldız almak için çalışmalarını sürdürmektedir” dedi.