YETKİLİ OTORİTELER VE STK'LAR İLE İŞBİRLİĞİNİ GÜÇLENDİRDİ

Accor, koronavirüs salgınıyla mücadelede yetkili otoriteler ve sivil toplum kuruluşları ile iş birliğini güçlendirdi.

YETKİLİ OTORİTELER VE STK'LAR İLE İŞBİRLİĞİNİ GÜÇLENDİRDİ

Dünyanın öncü otel gruplarından Accor Otel Grubu, yeni tip koronavirüs (Covid- 19) salgınının otelcilik sektöründeki zorlayıcı etkisine rağmen, artan güvenlik standartlarıyla çalışmayı sürdürürken yerel yetkililer ve sivil toplum kuruluşları ile iş birliğini artırdı.

Fransa merkezli Avrupa’nın en önde gelen otel zinciri Accor Otel Grubu, hassas ekonomik tablo ve yeni epidemiyolojik sorunları göz önüne alarak oteller için yeni operasyonel standartlar geliştirdi. Kişisel izolasyon tedbirleri ve karantinadaki misafir grupları için sağlık personeli konaklaması da dahil olmak üzere yeni önlemler aldı. Dünyanın her yerindeki Accor otellerinin en iyi uygulamalarını içeren bu standartlar bölgesel özellikleri de göz önünde bulunduruyor.

Yeni standartların geliştirilmesi sayesinde, Accor otelleri bu süreçte karantina önlemleri için kullanılıyor. Bu çerçevede, İl Sağlık Müdürlükleri ile işbirliği içerisinde, "Swissotel Istanbul The Bosphorus, ibis Eskişehir,ibis Kayseri ve ibis İstanbul Zeytinburnu otelleri sağlık çalışanlarını karantina önlemlerine uygun olarak misafir ediyor. Otellerin düzenli dezenfeksiyon işlemleri, misafirlerin ve çalışanların sağlık kontrolü, insan temassız oda içi yemek teslimi ve doktorlar için iş yerine güvenli transfer sağlanıyor.

Accor Yeni Doğu Avrupa COO'su Alexis Delaroff konu ile ilgili olarak şunları söyledi: "Kriz koşullarını dikte ediyor, ancak işimizi önemli ölçüde etkileyen bu zorlayıcı duruma rağmen, içinde bulunduğumuz koşullarla bir kenarda bekleme zamanı değil. Otellerimiz, kişisel izolasyon ve karantina önlemleri ile sağlık personellerinin ve diğer risk gruplarının konaklatılmasına hazır ve bölgelerdeki yerel yetkililerle iş birliğimizi sürdürmekten mutluluk duyuyoruz. Bu özellikle virüsle mücadelenin merkez üssünde bulunan İstanbul için de geçerli ve yakında salgına karşı mücadelede ilerleme kaydedilip normale dönüleceğine inanıyorum. Hem biz hem de ortaklarımız, çalışmalarımıza mümkün olan en kısa sürede yetkililer tarafından izin verildiği şekilde devam etmeye hazırız”.