YILBAŞI BODRUM VE ANTALYA'YA YARADI

YILBAŞI BODRUM VE ANTALYA'YA YARADI
Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Başkanı Halil Özyurt, yılbaşı tatilinde Bodrum'daki açık otellerin tamamının dolacağını söyledi.  Bodrum'da genelde merkeze yakın olan otellerin açık olduğuna işaret eden Halil Özyurt, ''Yılbaşı dolayısıyla yapılan rezervasyonlarda geçen yıla oranla yüzde 5'lik artış var. Kış dönemi nedeniyle Bodrum'daki otellerin yüzde 20'si açık. Açık otel otellerde yılbaşı tatilinde özel yemekler ve eğlenceler düzenlenecek. Vatandaşların yılbaşında Bodrum'a gösterdikleri ilgiden memnunuz'' dedi.

Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Gümüşhan ise Fethiye'de de yılbaşı dolayısıyla bir yoğunluk olacağını, ancak bunun istedikleri oranda olmadığını kaydetti. Gümüşhan, ''İlçe dışında yer alan büyük oteller genelde yaz aylarına endeksli çalıştıkları için kışın kapalı oluyor. Merkeze yakın olan daha küçük otellerde yılbaşı dolayısıyla çeşitli eğlenceler düzenlenecek. Yılbaşını Fethiye'de geçirmek isteyenler bu tesisleri dolduracaklar. Yılbaşında yerel sanatçılar sahne alacaklar'' diye konuştu.

Marmaris'te otellerin çoğu kapalı

Türkiye Seyehat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı İsmail Özbozdağ ise Marmaris'teki turizmcilerin yılbaşı tatiline ve iç piyasaya yeteri kadar önem vermediğini savundu.

Kısa süre sonra yılbaşı tatili olmasına rağmen Marmaris'te otellerin büyük kısmının kapalı olduğunu dile getiren Özbozdağ, ''Marmaris, bölgesel olarak Türkiye turizminin yaklaşık yüzde 10'una denk gelen turisti çekiyor. İç pazarla birlikte 2 milyondan fazla insanı ağırlayan Marmaris'te, bir bakıyorsunuz yılbaşı tatillerinde dağ fare doğurmuş. Yılbaşında gelen turist sayısı çok az ve bize yakışmayan bir tablo'' dedi.

Türkiye'de bir yılda 12 milyondan fazla insanın seyahat ettiğini vurgulayan Özbozdağ, ''Marmaris'e kaç milyon insan geliyor, bir bakmak lazım. Ben üzülüyorum. Yataklarımızın belli bir kısmını iç pazara ayırmak zorundayız. Eğer bu konuda çaba göstermezsek, yılbaşında bu tabloyla karşı karşıya kalırız'' diye konuştu.

Antalya'daki açık otellerde yüzde 90 doluluk var

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sururi Çorabatır ise Antalya'daki otellerin 2013 yılını karşılamaya hazır olduğunu belirterek, yılbaşı dolayısıyla açık olan otellerde gerek iç piyasadan, gerekse dış piyasadan gelen misafir yoğunluğu yaşandığını söyledi.

Kasım ayı sonu itibarıyla Manavgat, Side, Belek, Lara, Kundu, Kaş, Kalkan ve Alanya'daki otellerde yaz sezonunun sona erdiğini dile getiren Çorabatır, kışın açık otellerde kongre, futbol takımlarının kampı, golf sporu ve sağlık turizmi nedeniyle rezervasyonlar yapıldığını söyledi.

Yılbaşı dolayısıyla otellerde doluluk oranının arttığına işaret eden Çorabatır, ''Antalya'daki açık otellerde yüzde 90 doluluk oranı var. Özellikle yabancı misafirlerin yılbaşı kutlamaları 24 Aralık'ta başladı. Hem 24 hem de 31 Aralık günü yeni yıla girmeleri dolayısıyla otellerde doluluk oranı arttı. Otellerde yılbaşına özel değişik animasyon, müzik programları gibi aktiveler hazırlanıyor. Bu programlar Ocak ayının 6'sına kadar devam edecek'' dedi.

Antalyadaki otellerin özellikle kış aylarında oturmuş bir müşterisini olduğunu vurgulayan Çorabatır, ''Çoğu Almanya, Hollanda Belçika, Avusturya, bu aralar da Rus misafirlerin talepleriyle karşılaşıyoruz. Bu yılbaşında fazla miktarda iç piyasadan misafir alacağımızı sanmıyorum. Yılbaşında otellerde müzik programları olacaktır. Ancak sanatçıların büyük bölümünün Kıbrıs'ı tercih edeceğini sanıyorum'' diye konuştu. ( Kaynak:TUYED )