YÖRSİAD’DAN DIŞ İŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU’NA ZİYARET

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu öncelikle kendisin de bir Yörük olduğunu ifade ederek YÖRSİAD’ın çalışmalarını yakından takip ettiğini ve projelerini de desteklediğini söyledi. YÖRSİAD’ın iki kez toplantısına katıldığını da hatırlatan Çavuşoğlu, “ Yörük Sanayici ve İş Adamları Derneğinin çalışmalarını çok yakından takip ediyorum ve kendilerini oldukça başarılı buluyorum. Projelerini destekliyorum ve ziyaretleri içinde kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.



YÖRSİAD Başkanı Semih Beken ziyarette yaptığı açıklamasında, “ Bizler gibi kendisi de Yörük olan ve Yörüklüğü ile gurur duyan Antalyalı başarılı bir bakanımız olduğu için oldukça guruluyuz” dedi. Beken, YÖRSİAD olarak ticaretin yanı sıra Yörük kültürünün de devamı açısından projeler gerçekleştirdiklerini de belirtirken, özellikle Antalya bölgesinde ses getirecek G20 ve EXPO 2016’yı da desteklediklerini ve bu organizasyonların Antalya’ya çok büyük katkı sağlayacağına da inandıklarını belirtti. Bu iki organizasyona ek olarak Altın Portakal film festivalinin de eklendiğinde Antalya markası adına bu üç projeyi de sonuna kadar desteklediklerini yineleyen Beken, “ Biz iş adamları sadece işimiz için değil aynı zamanda kentimizin gelişmesi adına ve kültürümüzün yayılması adına da her zaman elimizden gelen desteği yapmaya hazırız” diye konuştu.



Ziyarette YÖRSİAD heyeti özel olarak hazırlattıkları bir Döşemealtı Halısını Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na hediye etti.