YÖRÜK İŞ ADAMLARI,YÖRÜK PARKINDA BİR ARAYA GELDİ

YÖRSİAD Üyelerinin eşleri ve çocukları ile katıldığı kahvaltı etkinliği muhteşem Kemer manzarası eşliğinde gerçekleşirken, YÖRSİAD üyeleri Yörük Kültürünün yansıtıldığı parkı gezerek bol bol fotoğraf çektiler.



Semih Beken, “YÖRSİAD AKTİF adı altında bu tür organizasyonlarımız devam edecek!”

YÖRSİAD Başkanı Semih Beken amaçlarının üyeler ve aileleri arasında birlik ve beraberliği artırmak, kaynaşmayı sağlamak ve yoğun iş temposuna küçük bir mola vermek olduğunu söyledi. Beken, “ Bugün Kemer’de Yörük Parkı’nda üyelerimiz, eşleri ve çocukları ile bir araya geliyoruz. Bizim dernek olarak konuklu toplantılarımız, YÖRSİAD Akademi eğitimlerimizin yanı sıra YÖRSİAD AKTİF adı altında bu tür organizasyonlarımız devam edecek. Kemer’in en güzel bölgesinde Yörük Kültürünün yaşatıldığı bu güzel yerde bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Üyemiz Cemal Şahin İyicil’e yakın ilgisi ve misafirperverliği için teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

YÖRSİAD Üyesi olan Yörük Parkı İşletmecisi Cemal Şahin İyicil de misafirleri ile yakından ilgilenirken, tesis hakkında bilgilendirmelerde bulunup, Yörük kültürünü yaşatıyor olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


 
Yörük Parkı ekol durumunda özgün bir işletme…

Yörük Parkı 1982 yılında oluşan bir proje olarak ortaya çıkarken, Bin bir zorluk ve engellere rağmen, 1986 sonlarında Kemer’in hakim noktası durumundaki yarımada karakterindeki Küçükburun’da hayat buldu. Folklorik Yörük Parkı, yarımada karakterindeki Milli Park statüsündeki Devlet Ormanı Küçükburun üzerinde kurulu. Yörük kültürünün yaşayan açık hava folklor müzesi şeklinde sergilendiği konseptine uygun kırsal alan peyzajıyla ve bu dokuyu tamamlayan müziğin tınısıyla, tavuklarıyla, horozlarıyla, tavşanlarıyla, kedileriyle, köpekleriyle, kuşlarıyla, aslına uygun Yörük çadırları ile ekol durumunda özgün bir işletme olarak, Yörük kültürünü geleceğe taşıyor.