YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ GÜNÜMÜZE TAŞIYOR

Halil ÖNCÜ ( KEMER ) - Antalya'nın Kemer İlçesinde yer alan ve 1982 yılında Özel Turizm Belgeli bir tesis olarak kurulan Yörük Parkı her zaman olduğu gibi gelen yerli ve yabancı konukların ilgisini çekmeye devam ediyor.

YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ GÜNÜMÜZE TAŞIYOR

Küçükburun üzerinde kurulu bulunan ve Yat Limanı yanında yer alan Yörük Parkı, temalı park ve yaşayan açık hava folklor müzesi işlevi ve konsepti ile hizmet veriyor. Yörük Parkı Akdeniz yöresinde 700 yılı aşkın geçmişi bulunan Yörük kültürünü günümüze taşıyor.

Her gün 100’lerce yerli ve yabancı turist Kemer’in simgesi olan bu bölgeye gelerek, bu kültürü yerinde görme şansı buluyorlar. Kıl çadırda dinlenip, gözlemelerini yiyorlar ,ayranlarını içiyor ve ardından muhteşem manzarasında Ayışığı ve Kemer sahillerini izleme fırsatı buluyorlar.

Kemer Yörük Parkı Sahiplerinden Cemal Şahin İyicil’den tesisi hakkında bilgiler alıyoruz:

“Milat tarihi 1982 olan Yörük Parkı’ndayız. Burada kültürel ve doğal değerlerimizin gelecek nesillere aktarılması konusunda çalışmaktayız. Kültür ve doğanın harmanlanarak, insanlarımıza Antalya’da Kemer’de, Kemer’in en güzel noktasında bu dokunun layığı ile sergilenmesi ve aynı zamanda da hem yerli hem de yabancı ziyaretçilerimizin tanıtımının yapılması konusunda hizmet veriyoruz. Burada gelen ziyaretçilerimiz Türk kültüründen örnekleri görebilmekteler. Orta Asya’dan Anadolu’ya uzanan bu özgün kültürümüzün güzel örneklerini Yörük Parkı’nda gören yabancı ziyaretçilerimiz ülkelerine gittikleri zaman bunları tanıdıklarına, sevdiklerine anlatmaktalar. Bu da ülkemizin aslında tanıtım politikasında varılmak istenen hedefler ile de uyuşmakta. Bizde bu çalışmanın içerisinde bulunmaktan ve devletimizin turizm politikası konusundaki tanıtım politikasına hizmet vermekten mutluluk duymaktayız”

Cemal Şahin İyicil, 2019 sezonundan oldukça umutlu oluklarını da söylüyor.

“ 2019 yılının tüm bölgemiz için iyi bir yıl olacağını düşünmekteyim. Bilindiği gibi Antalya’da 2016 yılından itibaren bir takım sıkıntılar yaşanmıştı. 2017 yılındaki düzelme ve yukarıya doğru ivmelenme 2018 yılından sonra 2019 yılında daha iyi bir noktaya evrilmiş vaziyette. Bunu önümüzdeki zaman diliminde göreceğiz. Daha iyi sonuçlar alınacağını düşünmekteyim. Umarın genel bir çalkalanma ya da sıkıntı olmaz ve turizm konusunda beklenen olumlu sonuçlar alınmış olur”

Yörük Parkı geçtiğimiz yıl 600 binin üzerinde olan ziyaretçi potansiyelinin bu yıl % 50 artmasını bekliyor.

Cemal Şahin İyicil, “Yerli ve yabancı misafirlerin yoğun ilgi gösterdiği Yörük Parkı’mıza gelen ziyaretçiler sırası ile daha çok Rus dili  konuşan ülkelerden oluşuyor. Bunların yanı sıra Batılı Ülkelerden Kemerimize gelen çok sayıda kişi de parkımızı ziyaret ediyor. Türk misafirlerimiz her zaman olduğu gibi ilgi göstermekte. Geçtiğimiz yıl 600 binin üzerinde olan ziyaretçi potansiyelimizin bu yıl % 50 artmasını bekliyoruz. Bu sayıların genel parite ile de uyumlu olmasını dilerim” diye konuştu.