YÖRÜKLERDEN MUHTEŞEM ŞÖLEN


Eski Emniyet Genel Müdürü Kemal Çelik'de şölene katılıp, kıl çadırda sohbetlerde bulundu.


SİYASİLERİ ŞAŞKINA ÇEVİREN ŞÖLEN


Düzenlenen şenliğe CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal ile CHP'li milletvekillerinin yanısıra Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Saadet Partisi İl Başkanı Galip Akın ile çok sayıda siyasi  partilerin temsilci ve milletvekilleri de katıldı.


CHP Esk, Genel Başkanı ve Antaşya Milletvekili Deniz Baykal ve Konyaaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek de şölene katılan siyasiler arasındaydı.


Yörükler Derneği Yönetim ve üyeleri,  Şölene destek veren kişi ve kuruluşlara plaketler verdiler.


Şenlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü yaptıkları konuşmalarda yörükleri büyük bir şenlikle bir araya getiren Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman'a, yörük bilincinin Türkiye'ye yayılmasından dolayı teşekkür ettiler.

ŞÖLEN ALANI

Şölen yerine erken saatlerde akın eden vatandaşlar, eşekler ve develerle tur attılar. Diğer il ve ilçelerden gelen yörük derneklerine ait kültür ürünlerinin sergilendiği alanda çeşitli etkinlikler de düzenlendi.


Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman

ETKİNLİKLER

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan şenlik, Avşarlar Sipsi Ekibi'nin dinletiyisle devam etti. YÖrükler Derneği Başkanı Abdullah Duman ve Yörük İl Beyi Osman Çiçekdağı'nın konuşmalarının ardından Yörükler Derneği Halk Oyunları ekibi ve Afyon Yörükler Derneği'nin gösterileri vatandaşları coşturdu.


Döşemealtı Düzlerçamı Karaman Piknik Alanı'nda düzenlenen 19. Yörük Türkmen Şenliği'ne siyasiler ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Muğla Milletvekili Ali Boğa'nın teşekkür konuşmasının ardından Aydın Taşkın ve Muğla Yörük Obaları Zeybekleri bir gösteri sundu. Türk Halk Müziği Sanatçıları Sevilay Gök ve Musa Taş'ın türkü şöleninin ardından İl beyi Osman Çiçekdağı'na tekrar kuşak bağlandı.
Halkın büyük ilgi gösterdiği şölen, Türk Halk Müziği sanatçısı Kubat'ın konseriyle son buldu.