YURT DIŞI TATİLİNİZDEN ÖNCE YAPMANIZ GEREKENLER

Yurt dışında tatil yapmaya hazırlanmak sadece ucuz bilet bulmak ve hafif bir bavul düzenlemekten ibaret değil.

YURT DIŞI TATİLİNİZDEN ÖNCE YAPMANIZ GEREKENLER

Sorunsuz ve bir o kadar da keyifli bir yurt dışı tatili yapmak istiyorsanız öncelikle dikkat etmeniz gereken unsurlar hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Bu konuda önerilerimizi hemen gözden geçirmeye başlayın!

•    Bütçe Belirleyin!

Yurt dışında ne kadar para harcayacağınız konusunda bir sınırlama belirlemeniz çok önemlidir. Paranızın kontrolünü elinizde tutmak adına yapacağınıza harcamaları şimdiden planlamak ve buna göre de bir bütçe belirlemek tatil dönüşü sıkıntı yaşamanızı önleyecektir.

•    Yeme – İçme Yerlerini Keşfedin!

Yapılan hatalar arasında en sık karşımıza çıkan yeme ve içme yerlerinin gelişigüzel seçilmesidir. Oysa önceden belirlemeniz hem damak tadınıza uygun yerleri bulmanızı hem de en uygun fiyatla yemek yemenizi sağlar. Bunun için ülkeye giriş yapmış olmanız gerekmez. İnternet hayatı bu alanda da kolaylaştırıyor ve online olarak gideceğiniz ülkedeki yeme içme yerlerini rahatlıkla keşfedebilirsiniz. Üstelik bu keşfi önceden yapmanız durumunda bütçenizi de daha sağlıklı bir şekilde belirleme şansını elde edebilirsiniz.

•    Yanınıza Şarj Aleti Ve Dönüştürücü Alın!

Gideceğiniz ülkedeki prizler ile ülkemizdeki prizlerin yapısı aynı olmayabilir. İşte bu nedenle yanınıza mutlaka şarj aletlerinizi ve dönüştürücü almanız gerekiyor. Bol miktarda fotoğraf çekeceğinizi ve sıklıkla telefon görüşmesi yapacağınızı unutmayın. Bu nedenle fotoğraf makinenizi ve cep telefonunuzu da sıklıkla şarj etmeniz gerekecek. Dönüştürücü ve şarj aletini unutmanız durumunda gideceğiniz ülkede sıkıntı yaşayabilirsiniz. Bunu önlemek ise çok kolay; şimdiden bavulunuza bu malzemeleri koyun!

•    Seyahat Sağlık Sigortasını Unutmayın!

En önemli unsurlardan biri de seyahat sağlık sigortasını yaptırmış olmanızdır. Aksi halde pasaport ve vize işlemleri aşamasında sıkıntı yaşayacağınızı şimdiden açıkça ifade edebiliriz. Sadece 2 dakika içerisinde seyahat sağlık sigortası poliçenizin hazırlanmasını sağlayabilirsiniz. Elbette yurt dışı sağlık sigortası için Generali'ye uğramanız yeterli olacaktır. Generali Sigorta internet sitesi üzerinden online ödeme imkanı sunan, Covid-19 kapsamlı ve 30 bin Euro teminatlı seyahat sağlık sigortası poliçenizin hazırlanmasını sağlamanız mümkün olacaktır. Daha fazla bilgi almak için internet sitesine tıklayın!