YUSUF ÇELİK 'KEMER’DE ALIŞILAGELMİŞ RUS İMAJINI KIRMAK İSTİYORUZ'


Halil Öncü'nün Kemer’in Göynük Mahallesinde bulunan Karmir Resort & Spa genel müdürü Yusuf Çelik ile yaptığı röportaj..İZLEYİN!...

Geçtiğimiz yıl açılan Karmir Resort& Spa’nın Göynük Bölgesine hem kalite hem de misafir portföyü açısından yeni bir soluk getirdiğine dikkat çeken Yusuf Çelik, “ Karmir Resort & Spa olarak biz sektöre geçen yıl girdik. Mayıs ayı itibarı ile birinci yılımızı doldurmuş olacağız. Hem hizmet kalitemiz hem de misafir portföyümüz olarak Kemer ve Göynük Bölgesine yeni bir soluk getirdiğimize inanıyoruz. Amacımız geldiğimiz seviyelerden daha yükseklere çıkarak daha da iyi yerlere gelmek. Sektörde zincir haline gelmek istiyoruz” diye konuştu.



Kemer’de alışılagelmiş Rus imajını bir şekilde kırmak istiyoruz

Genel Müdür Çelik, Kemer’in Rus imajından kurtarmak adına satış ve pazarlama çalışmaları yaptıklarını da belirtirken, “Kemer bölgesine bakıldığında daha çok Rus turistin merkezi olarak görülse de bizler geçen yıl ki çalışmalarımız ile bunu önlemiş gibiyiz. Geçen yıl pazarımıza baktığımızda tam bir mix market yaptığımız ortaya çıkmaktadır.  Bu yıl ki satış ve pazarlama stratejimizi de geçen yılki gibi olacak. Tesisimiz % 50 Avrupa, iç, balkan ve Baltık pazarı şeklinde diğer % 50 lik bölüm ise Rus pazarı şeklinde. Kemer’de alışıla gelmiş Rus imajını bir şekilde kırmak istiyoruz. Bunu da tanıtım yoluyla aşmak istiyoruz. Göynük Bölgesinin kanyon bölgesinin tanıtılmasında öncülük etmek istiyoruz. Tesisimizin sahiplerinin bu konuda çok fazla istekli olduklarını görüyoruz. Bu konuda misafirlerimizi bu bölgeye yönlendirme konusunda yoğun bir şekilde çalışıyoruz” dedi.



Kemer bölgesinin diğer bölgelerin gerisinde kalması bizi çok üzüyor

Kemer’in hakkettiği noktada olmadığını ifade eden Çelik, “  Kemer bölgesinin diğer bölgelerin gerisinde kalması bizi çok üzüyor. 80’li ve 90’lı yıllardaki ivmenin tekrar yakalanacağını düşünüyoruz. Bu sezon için çok karamsar değilim. Her ne kadar piyasa da ya da turizm çevrelerinde olumsuz bir beklenti olsa da ben geçen yıldan kötü olacağını düşünmüyorum. Aksine geçen yılı yakalayıp daha yukarılara çıkacağını düşünüyorum. Bunun için elimizde bir somut bir veri var mı diye soracak olursanız, henüz yok. Ancak beklentiler yaşadıklarımız ve aldığımız izlenimler olumlu yönde. Umutluyuz” dedi.

Çelik, tesis olarak geçen yıl iç turizmde beklediklerinin üzerinde bir volüm aldıklarını ifade ederek, iç pazarda da hizmet ve kalite olarak tercih edildiklerini ve bu yıl da iç pazarda ivmelerini yükselterek devam ettireceklerini söyledi.