AKŞENER 'TÜRK TURİZMİ BU SEZONU KAÇIRIRSA BEDELİ AĞIR OLUR!'

İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin grup toplantısında turizmi masaya yatırdı.

AKŞENER 'TÜRK TURİZMİ BU SEZONU KAÇIRIRSA BEDELİ AĞIR OLUR!'

Akşener yaptığı konuşmasında, hükümetin turizm konularındaki yanlış politikalar uyguladığını vurguladı. Akşener'in açıklamaları özetle şu şekildeydi:

"Dünyada turizm büyüdü Türkiye yerinde sayıyor. Paramız ucuzlamasına rağmen aldığımız aynı parada kaldı. Başarının birinci adımı özgürlüklerin yaşadığı bir ülke yapmaktır. Ülkenizde özgürlük, adalet, huzur yoksa turizmiz de yoktur. Özgürlüklere fırsat vermeyen bir ülke olursak turizm ülkesi olamayız"

"Kısa çalışma ödeneğini uzatın, SGK borçlarını 2021 sonuna erteleyin, genel KDV indirimini 2021 sonuna uzatın, havaalanı ücretlerini pandemi koşullarını göz önüne alarak makul değerlendirin. BM dünya turizm örgütünün araştırmalarına göre kitle turizm sektörü azalacak, bireysel turizm artacak. Eko turizm kırsal ve macera turizm sektördeki payı artacak burada sıralanan her şeye sahibiz"

"Yeter ki doğru bir sistem, vizyon sahibi bir iktidar olsun yeter ki milletimiz yetkiyi bize versin. Sürdürülebilirliğin temeli olan turizm sektörünün yasal altyapı sorunlarını düzelteceğiz. Bölgelerin kültürel ve tarihsel değerlerini ön plana çıkartarak topyekun turizm çalışmaları başlatacağız. Kimse endişe etmesin,  kimse çözümsüz değil.  Kimse soğan patates kamyonlarına bayrak asmaya mahkum değil. Milletimiz zenginliği hak ediyor. Biz varız biz geleceğiz bu zor günler geçecek"

"Turizm tek başında dış ticaret açığımızı kapatacak potansiyele sahip. Turizm, Türkiye’nin birinci derece öneme sahip sektörlerinden biri. Devletin kaynaklarından öncelikli olarak faydalandırılması demektir. Turizm ihmal edilmemelidir. Aşılama yapılacaksa, sektör çalışanları önceliklendirilmelidir"

"Bugün turizm başlıklı, üçüncü grup konuşmamdır. Önlemlerinizi alın, Türk Turizmi bu sezonu kaçırırsa bedeli ağır olur diyoruz"

"Avrupa’da asgari ücretle çalışan biri, Türkiye’de 5 yıldızlı otelde 15 gün tatil yapabiliyor. Ekonomi dehası damat ve kayınpederi sağ olsun, Türkiye’de tatil yapmak hiç bu kadar ucuz olmamıştı. Buna rağmen Türkiye’nin dünya turizminden aldığı pay değişmiyorsa bu düpedüz başarısızlıktır"

"Ülkenizde demokrasi yoksa, turizm de olmaz. Ülkenizde adalet yoksa, turizm de olmaz. Ülkenizde huzur yoksa, turizm de olmaz. İstanbul Sözleşmesi’nden çıkıp Türkiye'yi dünya aleme rezil ederseniz, turizm de rezil olur"