ALMANYA SEYAHAT PAZARINDAKİ BÜYÜMEDE TÜRKİYE LOKOMOTİF!

Araştırma şirketi GfK'ye göre, Almanya'da şu ana kadarki talebin lokomotifi büyük oranda yüzde 58 rezervasyon artışı kaydeden Türkiye

ALMANYA SEYAHAT PAZARINDAKİ BÜYÜMEDE TÜRKİYE LOKOMOTİF!

Ocak ayında Almanya’da seyahat satışlarını Türkiye  dışında diğer ülkelerde düşüş gösterdiği belirtiliyor.Almanya’da yayınlanan Fvw dergisine durumu değerlendiren sektör temsilcileri, erken rezervasyon döneminin devam ettiğini, önümüzdeki birkaç hafta içinde rezervasyonların yeniden başlamasını beklediklerini söyledi.

Haberde araştırma şirketi GfK'nin ülkelere yönelik talebe ilişkin araştırma sonuçlarına göre Almanya’da şu ana kadarki talebin lokomotifi büyük oranda yüzde 58 rezervasyon artışı kaydeden Türkiye olduğuna ilişkin değerlendirme aktarılıyor.Gfk araştırmada bu güçlü talebin Türkiye'yi 4,5 milyonla en iyi yıl olan 2015 seviyesine yaklaştırdığı belirtiliyor.
Şirketin paylaştığı bilgiye göre, İspanya gibi batı Avrupa destinasyonlarına dönük talep ise çift haneli düşmüş durumda. Düşüşe rağmen İspanya, toplam rezervasyon ilk sırada yer alıyor. İspanya'yı ise Yunanistan ve Türkiye takip ediyor.Haberde Almanya pazarındaki durumu değerlendiren sektör temsilcilerinin 2019 sezonunda Almanya seyahat pazarında talebin lokomotifinin Türkiye ve kruvaziyer olacağını belirtiyor.
 
DRV Başkanı Norbert Fiebig, ''Geride bıraktığımız iyi yıllar, elbette şu anki rezervasyon seviyelerini etkiliyor. Ama erken rezervasyon dönemi devam ediyor ve önümüzdeki birkaç hafta içinde rezervasyonların yeniden başlamasını bekliyoruz.'' dedi. (Kaynak:turizmgazetesi)