ANTALYA’DA KENDİNİ SAKLAMIŞ 'LİKYA KAYA MEZARLARI' İLGİ ÇEKİYOR

Halil ÖNCÜ ( ANTALYA ) - Kumluca-Mavikent, Yenicepınar’da Likya yolu üzerinde yer alan “Likya Kaya Mezarları” gelen yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası oluyor.

ANTALYA’DA KENDİNİ SAKLAMIŞ 'LİKYA KAYA MEZARLARI' İLGİ ÇEKİYOR

Mezarlar, ormanın içinde kendisini gizlemiş bir şekilde dururken, definecilerin ise gözlerinden kaçmamış.  Mezarların, ulaşılması güç bir yerde olmasına rağmen defineciler tarafından talan edildiği de çıplak gözle görülebiliyor.

Dünyanın dört bir yanında gelen turistin merakla yürüdükleri ve son dönem oldukça ilgi gören Likya Yolu üzerinde bulunan Kaya mezarları, günümüzden 3000 yıl öncesine dayanan hikayesiyle kaya içine oyulmuş bir şekilde meraklı gözlerle izlenebiliyor.

Mezarların hemen yanı başında bu yıl işletmesini alarak tekrar yeni bir heyecanla hayata geçiren HavaSuPark Bungolow İşletmesi sahibi, turizme 41 yıl emek veren duayen turizmci Haydar Çetin, ‘Likya Kaya Mezarları’nın tanıtım anlamında büyük öneme sahip olduğunu belirterek, daha birçok kişinin bu mezarlardan haberinin bile olmadığını söylüyor ve herkesi buraya beklediklerini söylüyor:

“ Bölgemiz doğanın içinde, sessizliği ve sukuneti özleyenlerin uğrak noktası. Sessizliği ve dinginliği arayanlar bölgemizi tercih ediyor. Bunun yanında tarihi Likya yolu da buradan geçiyor. Ayrıca bölgemizin en önemli değerleri de, belki de birçok kişinin daha bilmediği Likya Kaya mezarları. Likya kaya mezarları bölgemiz tanıtımı için de büyük bir şans. Her gün Likya yolunu kullanan yüzlerce yerli ve yabancı turist burada bu mezarları meraklı gözlerle izliyorlar. Tüm gezginleri, tatilcileri ve yürüyüş severleri bölgemize beklerken, Likya Kaya Mezarlarını da görmelerini tavsiye ediyoruz.İddia ediyorum çok etkilenecekler”