'ANTALYA, TURİZMDE ÖNEMLİ BİR VARIŞ NOKTASI'

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, Antalya'nın turizmde varış noktası olduğunu söyledi.

'ANTALYA, TURİZMDE ÖNEMLİ BİR VARIŞ NOKTASI'

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 89 ülkenin misyon temsilcilerine ve uluslararası basın mensuplarına yönelik olarak Antalya Belek'te düzenlenen "Turizm İçin Güvenlik" etkinliğinde görüşlerini açıklayan Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, Antalya'nın turizmde önemli bir varış noktası olduğunu söyledi.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı yaptığı konuşmasında, "Antalya, turizmde önemli bir varış noktası, Türkiye turizminin öncü kenti, 100'den fazla ülkeden 16 milyon turist ağırlamış bir kent, 2020'de salgına rağmen 3.5 milyon turisti ağırladı, Antalya "Güvenli Turizm programı ile dünyaya örnek teşkil eden varış noktası oldu." diye konuştu.

Aynı toplantıda bir konuşma yapan T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin 2020 yılında salgına rağmen 16 milyon ziyaretçiye ev sahipliği yaptığını dile getirdi. Bu rakama Güvenli Turizm Sertifika Programı ile ulaşıldığını ifade eden Bakan Ersoy, programın verimli ve disiplinli bir şekilde uygulandığını söyledi.