ATİD,ATA’NIN HUZURUNDA!

Anadolu Ankara Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD) Turizm Haftası ve yeni yönetim döneminin ilk ziyareti kapsamında Ata’nın huzuruna çıktı.

ATİD,ATA’NIN HUZURUNDA!

Başkent Ankara’da faaliyet gösteren Anadolu Ankara Turizm İşletmecileri Derneği (ATİD), Turizm Haftası ve derneğin yeni dönem Yönetim Kurulu’nun ilk etkinliği kapsamında Anıtkabir’e bir ziyaret gerçekleştirdi.

Heyetin İstiklal ve Hürriyet Kuleleri önünde buluşmasıyla başlayan tören, ATİD Başkanı Birol Akman tarafından mozoleye çelenk bırakılması ve Anıtkabir Özel Defteri’nin imzalanması ile  devam etti.Törene Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu’nun yanı sıra TÜRSAB Orta Anadolu Bölge Temsil Kurulu Başkanı ve ANRO, TURKODER, ANTOD, SKAL Ankara, TUADER, TÜROB, BAŞATDER, Ankara Kulübü Derneği gibi sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve Ankara Seymenleri katıldı.
Başkan Birol Akman, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

"Ulu Önder, Büyük Atatürk;

Bugün hem Turizm Haftası içinde bulunuyor olmamız hem de ATİD’in yeni dönemde seçilmiş Yönetim Kurulu’nun ilk ziyareti olması münasebetiyle huzurundayız.
Küresel salgın koşullarının turizm sektörüne olumsuz yansımalarının olduğu bu dönemde, ülkemiz turizmini geliştirmek, zorluklara göğüs germek azmindeyiz.
Yılmaz bir kararlılık, eşsiz bir kahramanlık ve binbir zorlukla düşman işgalinden kurtardığın bu kadim toprakları; tarihiyle, kültürüyle, doğal güzellikleri ve tüm zenginlikleriyle dünyanın turizm başkenti yapmak için var gücümüzle çalışıyoruz.
Anadolu Ankara Turizm İşletmecileri Derneği olarak faaliyete başladığımız bu yeni yönetim döneminde de, bizlere emanet ettiğin Ankara’nın ve Anadolu coğrafyasının kalkınması için, turizm çarklarının dönmesi ve ülkemizin yıldızının daha çok parlaması için elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz.
Bu niyetlerle, Türk Milleti’ne armağan ettiğin Cumhuriyet’e ve bu Cumhuriyet’in tüm kıymetlerine sahip çıkacağımıza huzurunda söz veririz.
Ruhun şad olsun."

Tören Başkan Akman’ın Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalamasının ardından sona erdi.