BU TİYATRO MUTFAKTAN!

Koronavirüs salgını nedeniyle tiyatrolardan uzak kalan sanatseverler için Devlet Tiyatrolarının mutfağı evlere ulaştırılacak.

BU TİYATRO MUTFAKTAN!

‘Okuma Gösterimleri’ projesini hayata geçiren Devlet Tiyatrolarının birbirinden seçkin 6 eseri dijital ortama taşınacak.

Dünyayı etkisi altına alan salgın sürecinde sanatseverleri yalnız bırakmayan Kültür ve Turizm Bakanlığı ‘YouTube’ kanalı üzerinden her hafta bir oyun paylaşacak. İlki bugün yayımlanan ve 6 hafta sürecek olan paylaşımlarda tiyatroseverler, okuma tiyatrosundan farklı olarak yapılan canlandırmaları da izleme imkânı bulacak. Seyircilere, sanatçıların projeksiyon yardımıyla perdeye yansıtılan metni okurken karakterlere nasıl hayat verdikleri gösterilecek.

Yerli klasik oyunların tercih edildiği Devlet Tiyatrolarının ‘Okuma Gösterimleri’ projesiyle hayatında hiç tiyatroya gitmemiş ve turnelerin de ulaşamadığı yerlerdeki izleyiciler dijital ortamdan tiyatro izleyebilecek.

İlk Eser ‘Kadın ve Kedi’ Yayımda

Kültür ve Turizm Bakanlığı, ‘YouTube’ kanalı üzerinden bugün ilk eser olarak, Behçet Necatigil’in kaleme aldığı ‘Kadın ve Kedi’ adlı oyunu yayımladı.Her salı bir oyunun yükleneceği kanalda tiyatroseverler önümüzdeki hafta da Bilge Karasu’nun ‘Sevilmek’ adlı eserini izleyebilecek.Sonrasında sırasıyla; Oktay Rıfat’ın ‘Yağmur Sıkıntısı’, Vüs’at O. Bener’in ‘Ihlamur Ağacı’ ve Behiç Ak’ın ‘Fay Hattı’  ile Özen Yula’nın ‘Ay Tedirginliği’ adlı oyunları paylaşılacak.Sanatseverlerin evlerinde bulunduğu dönemlerde keyifli vakit geçirmesini sağlayacak farklı etkinlikler yeni projeler ile tiyatroseverlerle buluşmaya devam edecek.