ÇEVRECİ OTEL 'MYLOME LUXURY HOTEL & RESORT'

Halil ÖNCÜ (ALANYA) - Antalya’nın Alanya ilçesine bağlı Okurcalar bölgesinde yer alan Mylome Luxury Hotel & Resort çevreci anlayışı ile de dikkat çekiyor.

ÇEVRECİ OTEL 'MYLOME LUXURY HOTEL & RESORT'

Güneş enerjisini elektrik enerjisine çeviren sistem ile % 8’lik oranda güneşten elektrik elde eden otel yönetimi, çok sayıda fidan bağışı ile teşekkür belgesi alırken, lobisinde yer alan dev zeytin ağacı ile de dikkat çekiyor. 1300 yıllık zeytin ağacı otelin yapımından bu yana korunurken, otelin mimarisi de bu zeytin ağacına göre ayarlanmış.

5 Haziran çevre gününde deniz dibi temizliği yapacaklar

Mylome Luxury Hotel & Resort Hotel Genel Müdürü Mehmet Zeki Ünal yaptığı açıklamasında tamamen çevreci bir otel olmak yolunda hızla ilerlediklerini ve bu konuda hayata geçirdikleri çok sayıda projenin yanı sıra yapacakları projelerin de olduğunu söyledi.
Genel Müdür Mehmet Zeki Ünal “Öncelikle çok sayıda fidan bağışı yaptık. Güneş enerjisini elektrik enerjisine çeviriyoruz. Otelimizin yaklaşık % 8’lik bölümünü buradan karşılıyoruz. İleriye dönük de bunun kapasitesini arttırmayı düşünüyoruz. 5 Haziran Dünya Çevre gününde yine otelimizin önünde yer alan koyda bir dip temizliği yapmayı planlıyoruz. Aynı zamanda tüm ekibimizle birlikte sahilimizde bir temizlik yapacağız.”dedi.

Hiç atık çıkmamasına özen gösteriyoruz!

Sıfır atık projesine büyük önem verdiklerini de belirten Ünal “Çevre ödüllerimiz var. Sıfır atık projesinde aldığımız belgemiz var. Otelimizde sadece atıklar için personel eğitiyor ve personel bulunduruyoruz. Sadece bu cam, plastik kağıt olarak değil, tüm tıbbi atıklarımız, tehlikeli atıklarımızı ayrıştırıyor ve ilgili yerlere teslim ediyoruz. Katlarda çalışan personelimiz de aynı şekilde beş ayrı çeşitte poşetle dolaşıyorlar. Personelimiz odalardan çıkan tüm ürünleri ayrıştırarak koyuyorlar. Ayrıca hiç atık çıkmamasına özen gösteriyoruz“dedi.

Otelin mimarisi zeytin ağacına göre ayarlanmış

Otelin lobisinde bulunan Zeytin ağacı ile ilgili de açıklamalarda bulunan Genel Müdür Mehmet Zeki Ünal “ Ayrıca yine otelimizin yapım aşamasında dahi korumaya alınan ve lobinin tam ortasında bulunan 1300 yıllık bir zeytin ağacımız var. Bunu canlı tutuyoruz. Bu ağacın nemlenmesini, sulanmasını ve bakımını yapıyoruz. Zeytin ağacımız hala meyve veriyor. Çok ilgi çekiyor. Sırf otelin mimarisi bu ağaca göre ayarlanmış. Ağacın üstü tamamen camdan yapılmış, güneş ışlıkları da bu ağaca göre ayarlanmıştır.”diye konuştu.