DTO ANTALYA ŞUBE BAŞKANI ÇETİN: YILLARDIR UĞRAŞ VERİYORUZ!

İMEAK Deniz Ticaret Odası Antalya Şubesi 11.Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.

DTO ANTALYA ŞUBE BAŞKANI ÇETİN: YILLARDIR UĞRAŞ VERİYORUZ!

Meclis Başkanı Berna Küner Vanmannekes ‘in açılış konuşması ile başlayan toplantıda, Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin aylık faaliyetler hakkında Meclisi bilgilendirdi. 2018 yılı Kasım ayı Gelir Giderleri, Hesapları İnceleme Komisyon Başkanı Kemal Piro tarafından sunulurken, gündemin en çok konuşulan konusu ise Manavgat Yat Yapım Çekek Yeri projesinde gelinen son durum oldu.

Manavgat Yat Yapım Çekek Yeri projesi için yıllardır uğraş veriyoruz!

DTO Antalya Şube Başkanı Ahmet Çetin konu ile ilgili verdiği bilgide, Deniz Ticaret Odası’nın hayata geçirilmesi için uzun yıllardır uğraş verdiği Manavgat Yat Yapım Çekek Yeri projesinin bölge denizciliği için hayati öneme haiz olduğunu belirtirken, “ T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından yayınlanan Antalya İli Manavgat ilçesi Side Turizm Alanı ve Side 2 No’lu Turizm Merkezi Kızılağaç Bölgesi 2. Etap Uygulama Planında; Manavgat Yat Limanı ve Tekne, İmal ve Çekek Yeri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Projesinin yer almadığı görülmüştür. Odamızın hayata geçirilmesi için uzun yıllardır uğraş verdiği Manavgat Yat Yapım Çekek Yeri projesi bölgemiz denizciliği için hayati öneme haizdir. Bu nedenle Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığımızca da ülkemize kazandırılması önemli görülen Yat Yapım ve Çekek Yeri projeleri arasında yer almaktadır. Manavgat Limanına kayıtlı yaklaşık bin 500 teknenin yanı sıra Antalya İl sınırları içerisinde bulunan altı Liman Başkanlığına kayıtlı yaklaşık 5 bin tekne bulunmaktadır. Başta Günübirlik Tur Tekneleri ve Yatlar olmak üzere ilimizde bulunan deniz turizm araçlarının bakım onarım ve imalatları Manavgat ta yapılmaktadır” dedi.

Gerekli girişimlerde bulunuyoruz!

Başkan Ahmet Çetin, Manavgat İlçesinde yaklaşık 40 yıldır Tekne İmalatı, bakım, onarım ve tadilatı ile çok önemli bir gelişim kaydedildiğini ve bunun vazgeçilemeyecek çok önemli bir iş kolu haline geldiğini de hatırlatarak, “Birçok yerli ve yabancı yatırımcı, imalat ve bakım, onarım için Manavgat ta bulunan ve tamamı üyemiz olan işletmeleri tercih etmektedirler. Ülkemiz toplam turizm gelirlerinin yaklaşık %20 sini Deniz Turizminden elde edildiği herkesin malumudur. 2017 yılı verileri itibari ile Antalya da yaklaşık 1 Milyon 500 bin yerli ve yabancı misafir günübirlik Tur Hizmeti satın almıştır. İlimizde bulunan Su Üstü Sporları ve Dalış Okulu İşletmeleri hizmetleri göz önüne alındığında yaklaşık 250-300 milyon Euro payı oluşturmaktadır. Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından hazırlanan Manavgat İlçesi Side Turizm Alanı ve Side 2 No’lu Turizm Merkezi Kızılağaç Bölgesi 2. Etap Uygulama İmar Planında, açıklamaya çalıştığımız Manavgat Yat Limanı ve Tekne İmal ve Çekek Yeri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi yeri ayrılarak planda gerekli değişikliğin yapılması için gerekli girişimlerde bulunuyoruz” diye konuştu.

Dilek ve temenniler sonrası şubat ayı meclis toplantısının 12 Şubat 2019 Günü yapılması kararlaştırıldı.