DÜNYA KUPASI ÖNCESİNDE TÜRK TUR OPERATÖRLERİNİ AĞIRLADI

Katar Turizm (Qatar Tourism) dünya Kupası öncesinde Türk tur operatörlerini ağırladı.

DÜNYA KUPASI ÖNCESİNDE TÜRK TUR OPERATÖRLERİNİ AĞIRLADI

Katar'da bu yıl düzenlenecek Dünya Kupası öncesinde Türk tur operatörleri misafir oldu. Katar'ın sunduğu farklı aktivitelerin tanıtıldığı ve deneyimlerin sunulduğu geziye katılanlar, birbiri ardına açılan muhteşem tesisleri inceleme fırsatı buldular.

Katar Turizm (Qatar Tourism), yaklaşan Dünya Kupası öncesindeki çalışmalar, yeni tesisler ve birbirinden farklı keyifli deneyimleri tanıtmak üzere Türkiye'den tur operatörlerini ağırladı.Katar Turizm organizasyonuyla gerçekleşen ve ülkede turizm sektörüne yönelik en güncel gelişmelerin aktarıldığı geziye Türkiye'den 8 tur operatörünün temsilcisi katıldı.

2030 Ulusal Vizyonu çerçevesinde yılda 6 milyondan fazla turist ağırlamayı hedefleyen Katar'da turizm olanaklarının tanıtımından ve geliştirilmesinden sorumlu olan ve sektörün katlanarak büyümesi için çalışmalar yürüten Katar Turizm'in Uluslararası Pazarlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Philip Dickinson, Türkiye'den tur operatörlerini ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını vurguladı ve şunları söyledi: "Türkiye, Katar Turizm için öncelikli pazarlar arasında yer alıyor. Geçtiğimiz aylarda Türkiye ziyaretim sırasında Türk turizm sektörünün değerli temsilcileriye buluştum ve kendilerinin Katar'ı, Orta Doğu'nun en hızlı gelişen turizm destinasyonu olarak konumlama konusundaki heyecanları ve isteklerinden büyük mutluluk duydum. Türkiye'den tur operatörlerinin bu değerli ziyareti iş birliğimiz açısından önemli bir dönüm noktası."

Türkiye'den geziye katılan tur operatörleri, Katar'daki 4 ve 5 yıldızlı otelleri incelemenin yanında ülkenin turizm destinasyonu olarak sunduğu farklı deneyimleri de yerinde değerlendirme fırsatı buldular. Katar Ulusal Müzesi, Katara Kültür Köyü ve Souq Waqif gibi Katar kültürünü yansıtan mekanların yanında özenle inşa edilmiş The Pearl bölgesini, dünyanın en büyük kapalı alan roller coaster eğlencesini barındıran Doha Quest tesislerini de ziyaret eden Türk misafirler, dünyanın ilk sürdürülebilir kentsel dönüşüm projesi olan Msheireb mahallesini gezdiler ve çölde safari heyecanı da yaşadılar.