EMİRATES'TEN YENİ SİPARİŞLER

Emirates, Dubai Airshow’da, 16 milyar dolar değerinde 50 adet A350 XWB siparişi verdiğini duyurdu.

Filo yatırımı, şirketin iş modelini güçlendirirken, Dubai ve BAE’nin uluslararası bağlantı stratejisine olan güveni ortaya koyuyor.

Dünyanın en büyük uluslararası havayolu şirketi olan Emirates, Dubai Airshow 2019’da liste fiyatları 16 milyar dolar bedelinde olan 50 adet A350 XWB uçağı için kesin sipariş verdiğini duyurdu. Rolls-Royce Trent XWB motorları ile çalışan ilk Emirates A350 XWB teslimatının 2023 Mayıs ayında gerçekleşmesi ve 2028’e kadar sürmesi bekleniyor.

Anlaşmayı, Emirates Başkanı ve Baş İdarecisi Ekselans Şeyh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Airbus Baş İdarecisi Guillaume Faury ile imzaladı. Bu satın alma sözleşmesi, Emirates’in 30 adet A350 ve 40 adet A330Neo alma niyetini duyurduğu, Şubat ayında imzalanan anlaşmanın kapsamını da değiştirdi.

Ekselans Al Maktoum konuya dair yaptığı açıklamada: “Bugün, Rolls-Royce Trent XWB motorları ile çalışan, 50 adet A350 XWB için kesin siparişi imzalamış olduğumuzdan dolayı memnuniyet duymaktayız. Bu anlaşma, uçak seçenekleri ve kendi filo planlamalarımız üzerinde yaptığımız kapsamlı bir incelemenin ardından gerçekleşti. Modern ve etkili uçaklara yatırım yapmak, Emirates ’in uzun süredir uyguladığı bir stratejidir ve A350 XWB’nin performansına da güveniyoruz. A380’ler ve 777’lerimizi tamamlayacak olan A350’ler, kapasiteve mesafe bakımından fazladan operasyonel esneklik kazandıracak. Aslında, Dubai’deki merkezimiz ve oradan gerçekleşen aktarmalara yönelik etkili ve konforlu hava taşıma hizmet modelimizi güçlendirmiş oluyoruz” dedi.

Şeyh Al Maktoum ayrıca: “Bu 16 milyar ABD$ bedelindeki anlaşma, BAE havacılık sektörünün geleceğine olan güvenimizi yansıtıyor. Dünya çapında ve modern bir havacılık sektörü üzerinden, şehirler, topluluklar ve ekonomilere yönelik, küresel bir bağlantı noktası olma adına Dubai’nin yürüttüğü stratejinin güçlü bir şekilde onaylanması anlamına geliyor” dedi.

Airbus Baş İdarecisi Guillaume Faury ise, “Emirates’in, ortaklığımızı bir sonraki düzeye çekecek, en yeni geniş gövdeli uçağımıza olan yüksek güveninden dolayı onur duyuyoruz. A350’ler, filoya, diğer uçaklarda olmayan ekonomik ve çevresel faydalar kazandıracak. A350’leri Emirates renkleri ile uçarken görmeyi dört gözle bekliyoruz" dedi.

A350’ler, Emirates’in sadece bölgede değil, Dubai’den 15 saate kadar uçuş süreleri olan, uzun mesafeli uçuşlar kapsamında, bir dizi yeni noktaya hizmet vermesine imkân tanıyacak. Emirates, A350’lerini, en son ürünleri ile donatmak, Premium ve Economy de dahil, farklı kabin düzenleri oluşturmayı amaçlıyor.

Emirates şu anda, etkili ve modern, tümü geniş gövdeli, ikonik Airbus A380 ve popüler Boeing 777’lerden oluşan bir filo işletiyor. Şirket, Dubai’deki merkezinden, altı kıtada 150’den fazla şehre, ödüllü uçak içi hizmeti vererek uçuyor.