ENERJİ KAYNAĞI OLMAYA DEVAM EDİYOR

Yeşil yıldızlı New Park Hotel, çevreye duyarlı bir anlayışla devam ettirdiği hizmetlerine yakın gelecekte önemli bir ihtiyaç haline gelecek elektrikli araç şarj istasyonunu da ekledi.

 ENERJİ KAYNAĞI OLMAYA DEVAM EDİYOR

Karbon salınımını azaltarak doğaya ve çevrenin korunmasına katkıda bulunan elektrikli araçların şarj olmasını sağlayacak istasyon New Park Hotel'de faaliyete başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın başlattığı proje kapsamında “Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisi” unvanına ve yeşil yıldıza sahip olan New Park Hotel, çevresel zararı en aza indirecek ve doğayı koruyacak adımları atmaya özen gösteriyor.

New Park Hotel Genel Müdürü M.Gökhan Esengil de çevre odaklı hareket etmeyi amaçladıklarını ifade ederek “New Park Hotel olarak sürdürülebilir bir dünya ve daha iyi bir gelecek için üzerimize düşen çevresel ve sosyal sorumluluğun farkındayız. Bu anlamda faaliyete geçirdiğimiz elektrikli şarj istasyonu ile çevreye duyarlı yeni nesil araçların kullanılmasını desteklerken, doğaya katkıda bulunmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Esengil, çevreci bir tesis olarak bu istasyonu Ankara’da yaptıran ilk otellerden olmak istediklerini dile getirerek “Zorlu Enerji’nin kurulumunu yaptığı sistem üzerinden kayıt olduktan sonra kredi kartı ile ödeme yapılabiliyor. Elektrikli araçların performans ve markasına göre şarj süreleri ile gidilebilecek kilometre değişkenlik gösteriyor. 400-600 kilometre yolculuk için 2-5 saatlik bir şarj işlemi gerekebiliyor” diye konuştu.

Misafirlerinden konu ile ilgili teşekkür mesajları aldıklarını belirten Esengil “Bölgemiz itibari ile her yere yakın ve orta noktada bulunduğumuz için insanlardan çok güzel geri bildirimler alıyoruz. Ankara içinde elektrikli araçları olan kişiler otelimizin kafesinde veya restoranında yemeklerini yerken araçlarını şarj edebilme imkanı buluyor. Şehir dışından elektrikli araçları ile gelenler ise odalarında konaklama yaparken araçları otelimize ait park alanında şarj oluyor” dedi.