ERKEN DEĞİL,TAM ZAMANI!...

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Erken Rezervasyon Kampanyası Lansmanı ve Basın Toplantısı’nı Antalya’daki Pine Beach Belek’te gerçekleştirdi.

ERKEN DEĞİL,TAM ZAMANI!...

Pandeminin aşı ile birlikte etkilerinin yavaş yavaş azalması, sektörde bir örnek oluşturan güvenli turizm sertifika sisteminin en iyi şekilde uygulanması, bu yıl turizmde yüzleri güldürürken, turizmciler 2022 yılından oldukça umutlu görünüyor.
2022 yılı için tatil kampanyaları başlarken, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) “Erken değil Tam zamanı “ sloganı ile Erken Rezervasyon Kampanyasını Antalya’dan başlattı. Kampanya ile Yerli turist, tatil için uygun fiyat ve otele erken rezervasyonla ulaşacak.

Erken Rezervasyon Kampanyası Lansmanı ve Basın Toplantısı’na Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) Başkanı Oya Narin, Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, Jolly Tur CEO’su Mert Vardar, Tatilsepeti.com Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Karayal ve Tatilbudur.com Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Kemal Çubuk katıldı.

Lansmanda yapılan açıklamalar şöyle:

TÜRSAB YÖNETİM KURULU BAŞKANI FİRUZ BAĞLIKAYA
“Turizm sektörü olarak zorlu bir dönemden geçiyoruz. Aşılanmanın artması ile 2021’in ikinci yarısından itibaren iç pazarda kısmi bir hareketlilik yaşandı. 2022 yılının yurt dışından gelen turist açısından daha iyi bir yıl olacağı beklentileri var. Vatandaşlarımız bu nedenle istedikleri yerde istedikleri fiyata tatil yapabilmeleri erken rezervasyon ile mümkün olacak. Yerli turist yabancı turistten daha fazla ödediği gibi bir yanılsama var. Bu durum yabancı tur operatörlerinin hacimli iş yapmasından kaynaklanıyor. Erken rezervasyon ile yerli turistler için de uygun fiyatlar ortaya çıkıyor.”

“Bugün itibari ile acentelerimiz, cazip ve uygun fiyatlarla erken rezervasyon kampanyalarına başlıyor. Sadece deniz-kum-güneş değil, kültür turizmi başta olmak üzere birçok tatil şekli erken rezervasyon kampanyası içinde yer alacak. Turizmi 4 mevsime yaymayı sağlayarak bölgesel kalkınma ve ekonomiye katkıda bulunmak için TÜRSAB BTK’ları ile turizmi ülkenin her yanına yaymak için çalışıyoruz. Tüketiciye ürün olarak sunulan her şeyin sahibi seyahat acentalarıdır. Turizmde bir başarı varsa bunun baş kahramanları seyahat acentalarıdır. Sözlerimiz sonlandırırken tatil için erken değil tam zamanı diyoruz.”

TTYD YÖNETİM KURULU BAŞKANI OYA NARİN
“Erken rezervasyon kampanyası, pandemiden sonraki en önemli yılını yaşayacak. Turizm sektörünün yaşadığı krizlerden sonra TÜRSAB, rehberlerimiz, yatırımcılarımız ile bir turizm hamlesi başlatmıştık. Bu sinerji bundan sonra da turizme kazanç sağlamaya devam edecek. Bizler seyahat acentaları ile çalışmaya devam edeceğiz. Aynı performansı göstermeye devam edeceğiz. Tüketicilerimizin erken rezervasyon kampanyasına katılması uygun fiyat ve yer bulma noktasında kendilerine yardımcı olacaktır.”

JOLLY TUR YÖNETİM KURULU BAŞKANI METE VARDAR
“Biz birlikte güzeliz. Sektör olarak bu zorlu süreci birlikte atlatabileceğimizi biliyoruz. Sektör olarak birlikte hareket ederek seyahat acentaları olarak ülke ekonomisine katkı sağlama inancı ile çok daha fazla önemli çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Üretmek için mücadele eden çok arkadaşımız var. Bugün erken rezervasyonun ilk günü. Büyük bir kampanya ile erken rezervasyon kampanyasına başlıyoruz. Bu sene erken rezervasyon diğer senelere göre çok daha önemli. Önümüzdeki sene ile dış pazardan beklentiler çok yüksek olacak. İç pazar son senelerde özellikle kriz dönemlerinde çok büyük önem arz ediyor.”

“Seyahat acentaları ile tatile giden kitleyi yukarıya taşıyabilirsek geçmiş dönemlerde olduğu gibi karamsar olmayan bir tablo çıkacak karşımıza. 2022 bizim için önemli bir sınav. TÜRSAB Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Bu mücadelede bizi hep destekledi. Herkes turizmin bir ferdi gibi kendi şirketlerini bir kenara bırakıp bir kurtuluş savaşı veriyor. Bu mücadelede Türkiye turizmine katkı sağlamak için güç birliğine devam edeceğiz. Seyahat acentaları her zaman göz bebeği olmaya devam edecektir. Bizler seyahat acentaları olarak Türkiye turizmine daha fazla katkı koymak için çalışmaya devam edeceğiz.”

TATİLSEPETİ.COM YÖNETİM KURULU BAŞKANI KAAN KARAYAL
“Bu organizasyon için TÜRSAB’a çok teşekkür ediyorum. Bu sene erken rezervasyon kampanyası önceki yıllardan çok daha farklı olacak. Bu sene yer bulabilmek için erken rezervasyon çok önemli bir fırsat olarak öne çıkacak. İki yıldır pandemi ile birlikte erken rez popüleritesini yitirmişti. Ama şimdi tekrar önemli bir hale geldi. Uygun fiyat ve yer bulabilme anlamında erken rezervasyon büyük önem arz ediyor. Seyahat acentaları, Türkiye turizmi için çok önemli bir noktadadır. Acentelerin bu deneyimlerinden ve bilgilerinden yararlanmak tatilciler için çok önemli.”

JOLLY TUR CEO’SU MERT VARDAR
“Erken rezervasyon bu sene en önemli dönemini yaşıyor. Yurt dışı pazarlarının Türkiye’de daha fazla hareketlilik oluşturacak. İç pazar için uygun fiyat ve yer bulabilme adına bu sene erken rezervasyon çok daha büyük önem kazanıyor. Misafirlerimize kampanyalarımızı sunduk. Otel tedarikçilerimizle birlikte ciddi bir indirim kampanyası başlattık. Sezona doğru bu indirimler son bulacak. Misafirlerimiz için tatil almanın tam zamanı. Kriz dönemlerinde iç pazarın çok önemli hale geldiğini biliyoruz. Kontenjanlarımızı otellerden aldık ve bu kontenjanların erkenden alınması bizim için ve misafirlerimiz için önemli.”

TATİLBUDUR.COM GENEL MÜDÜR YARDIMCISI MUSTAFA KEMAL ÇUBUK
“TÜRSAB tarafından bu sene birincisi düzenlenen bu lansmandan dolayı çok mutluyum. Erken rezervasyon iç pazar için ilk defa bu kadar hayati bir önem taşıyor. Uygun fiyat ve yer bulmak için erken rezervasyon önemli bir misyon üstlendi. Değerli meslektaşlarımın da ifade ettiği gibi dış pazarın daha fazla ilgi göstermesi ile otellerimiz yoğun bir yaz geçirecek. Dolayısı ile iç pazarın yıllardır tamamlayıcı misyonunu böyle bir dönemde kaybolmaması açısından varlığını sürdürmesi ve hacmini düşürmemesi gerekiyor. Bizler tur operatörleri olarak anlaşmalarımızı yaptık. Ciddi kampanyaları da uygulamaya koyduk. Bu kampanyaların hepsi tüketiciler için hazırlandı. Fiyatlarda zaman zaman revizyonlar ve artışlar olacak. Herkesi erken rezervasyona destek vermeye davet ediyoruz.”