GÜÇLÜ ADIMLAR ATTI

Dünyanın öncü otel gruplarından Accor Otel Grubu’nun 2020’nin dördüncü çeyreğindeki konsolide geliri 391 milyon avro oldu.

GÜÇLÜ ADIMLAR ATTI

Pandemi sürecinin turizm sektörüne olumsuz etkilerine rağmen ekonomik iyileşme için gerekli planlamaları ve iş birliklerini hayata geçiren Accor, yaşam tarzı ve konaklama endüstrisinde liderlik konumunu pekiştirdi.

Avrupa’nın en önde gelen otel zinciri Accor Otel Grubu, dünya lideri bir konaklama grubu olarak başarısını 2020 yılında da iş dünyasındaki zorunlu değişimlere ayak uydurarak ve yeni atılımlarla sürdürdü. Benzersiz bir marka portföyüne sahip olan Accor, tüm dünyayı ve turizm sektörünü etkisi altına alan pandemi sürecinde; çalışanları, otel yatırımcı ve sahipleri ile birlikte en cömert, misafirperver ve paylaşımcı değerlerle karşılayarak yalnız bırakmadı.

Accor Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Sébastien Bazin finansal sonuçlar üzerine değerlendirmesinde şöyle konuştu: “Accor, 2020 yılının tamamı boyunca 205 yeni otel, 28.942 odayı daha hizmete sokarak grubun markalarının otel sahiplerine ne kadar cazip geldiğini bir kere daha teyit etti. 2020 yılı sonunda, grubun 753.344 odalık (5.139 otel) bir otel portföyü ve planlanmakta olan 212.000 yeni oda bulunuyor ve bunların %73'ü gelişmekte olan pazarlarda yer alıyor”

Dünya çapında güçlü girişimler

Accor Otel Grubu, ekonomik iyileşmeyi planlayan ve konukların yaşam tarzını destekleyen pozitif yaklaşımlı konumu ile dünya çapında büyük ölçekli girişimlerine de devam etti. Yeni, modern ve güçlü organizasyon şeması, Ennismore ile 12 benzersiz otel markasını kapsayan anlaşması, lüks yaşam tarzı ve konaklama endüstrisinde dünyanın en etkili markalarından biri olan Faena ile global düzeyde imzaladığı stratejik ortaklığı ile güçlü adımlar attı.

Accor 2021 yılında, tatil amaçlı seyahat eden kitlenin ve aşının da pozitif etkisi ile turizmde kademeli bir toparlanma sürecine destek olacağını öngörüyor. Accor, güçlü konumu sayesinde bu iyileşmeyi en iyi şekilde sürdürecek, stratejik yol haritası sayesinde sektördeki başarısını önümüzdeki dönemde de göstermeyi planlıyor.

Dördüncü çeyrek gelirleri

Accor Otel Grubu’nun 2020’nin dördüncü çeyreğindeki konsolide geliri de sektörde yaşanan zorlukları geride bırakarak 391 milyon avro oldu. Accor Otel Grubu’nun, “İşletme ve Franchise (M&F) ücretleri” ile mülk sahipleri için hizmetlerini birleştiren “otel hizmetleri” segmentindeki toplam gelir 292 milyon avro oldu. Dördüncü çeyrekte hizmetlerden mülk sahiplerine sağlanan gelirin yanı sıra ortak hizmetler ve otel personeli maliyetlerinin geri ödenmesini içeren “Mülk Sahiplerine Hizmetler” geliri ise 850 avroya ulaştı.