'İLK FIRSATTA KARABAĞ’I ZİYARET EDECEĞİZ!'

Türkiye ile Azerbaycan arasında ezelden gelen ortak tarihi ve kültürel mirasın olduğunu belirten Bakan Ersoy, ilk fırsatta Azerbaycan’ı ve Karabağ’ı ziyaret etmek istediklerini söyledi.

'İLK FIRSATTA KARABAĞ’I ZİYARET EDECEĞİZ!'

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, resmi temaslar dolayısıyla Türkiye’de bulunan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Anar Kerimov ile bir araya geldi.

Türkiye ile Azerbaycan arasında ilki gerçekleştirilen “Kültür Karma Komisyonu” toplantısı sonrası Kültür ve Turizm Bakanlığında gerçekleştirilen görüşmenin ardından iki Bakan ülkeler arasında hazırlanan protokollerin imza törenine katıldı. Azerbaycan Kültür Bakanı Anar Kerimov’un göreve gelmesinin ardından ilk resmi ziyaretini Türkiye’ye gerçekleştirdiğini ifade eden Bakan Ersoy, konuk Bakana teşekkür etti ve Ermenistan savaşında şehit olan Azerbaycan askerlerine Allah’tan rahmet diledi. Karabağ’ın işgalden kurtarılmış olmasının en büyük tesellileri olduğunu söyleyen Bakan Ersoy, Azerbaycan’ın başarılı bir operasyon ile kendi göbek bağını kestiğini ifade etti.