İNCİRALTI DÜNYAYA AÇILIYOR!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın sağlık turizmi odaklı planlamada son aşamaya gelmesi ile harekete geçen İnciraltı Gelişim Derneği(İNGEDER), dünyaki sağlık turizmi yatırımcılarına davet mektubu göndererek; mücevher İnciraltı'na yatırım çağrısı yaptı

İNCİRALTI DÜNYAYA AÇILIYOR!

İzmir’in 40 yıldır çözüm beklediği, mevcut hali ile kamuya fayda sağlamayan İnciraltı ve Bahçelerarası'nın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kamu faydası güderek, dünya ölçeğinde hassasiyetle ve diyalog ile süren sağlık turizm odaklı planlanmasında son aşamaya gelindi. İnciraltı Gelişim Derneği de (İNGEDER) 11 ülkenin büyükelçiliklerine davet mektubu göndererek, yabancı yatırımcılara bölgeye yatırım yapmaları çağrısında bulundu.

Yurt dışında bulunan sağlık turizminde öncü 11 ülkenin büyükelçiliklerine mektup göndererek, İzmir'in ve İnciraltı’nın yatırım değerini anlattıklarını, ülkelerinde bulunan sağlık turizmi yatırımcıların iletişim bilgilerini istediklerini belirten İnciraltı Gelişim Derneği (İNGEDER) Başkanı Tayfun Karabulut, “Elçiliklerimizden bilgisi gelen 289 yabancı sağlık turizmi yatırımcısına İngilizce, Almanca ve Fransızca 'yatırıma davet mektubu' gönderdik. Mektubumuzda, ülkemizin ve şehrimizin tarihten bugüne olan güzelliklerini, yabancı yatırımcılara gösterilen değeri, İzmirlilerin sıcak kanlılığını anlatarak, onları iki kez EXPO’ya aday olan mücevher İnciraltı'na yatırım yapmaya çağırdık” dedi.

‘SÖZ VERMİŞTİK’

Yıllardır tarım yapılamayan İnciraltı ve Bahçelerarası’nda bulunan ata mirası topraklarını bugüne kadar gecekondulaştırmadan getirdiklerini, gökdelen imarsız sağlık turizmi odaklı planlanarak İzmirlilerle buluşması için yıllardır çaba sarf ettiklerini vurgulayan Karabulut, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile Çevre ve Şehircilik Bakanımızın hassasiyetle ve diyalog ile yürüttüğü, İzmir Büyükşehir Belediyemiz ve Balçova Belediyelerimizin destekleri ile yürüyen İnciraltı planlamaları bittiğinde topraklarımızın; Ülkemize ve şehrimize 10 milyar dolar yabancı sermaye getireceğinin sözünü geçtiğimiz yıllarda İnciraltı Gelişim Derneği olarak vermiştik. Bu hedefi, ata mirası olan topraklarımızın değerini, kapasitesini bilerek ve kadim şehrimiz İzmir’in tarihten bugüne olan güzelliklerine inanarak koymuştuk. Bunu başarabileceğimize ve katkı koyabileceğimize inanarak, kollarımızı sıvadık artık harekete geçiyoruz. Biz inanıyoruz ki İzmir; İnciraltı’nın planlanması ile hak ettiği değere ulaştığında dünyada çok değerli bir şehir haline gelecektir” diye konuştu.

‘EL ELE VERİRSEK…’

İzmir’in tarihi, doğası ve kültürel mirası ile dünyada eşi benzeri olmayan güzelliklere sahip olduğunu dile getiren Karabulut, hedeflerinini, el ele vererek İnciraltı’nın planlanması ile İzmir'e 10 milyar dolar yabancı yatırım çekmek olduğunun altını çizdi.

Son olarak, İnciraltı'nın İzmir'deki genç işsizliği aşağıya çekeceğini ve sadece gökdelen yatırımcısının değil nitelikli yatırımcıların da gelebileceğinin ispatı olacağını vurgulayan Karabulut, “Ülkemizin, şehrimizin ve İnciraltı’nın değerini bilip, Devletimizle, Hükümetimizle, Belediyelerimizle ve İzmirli sivil toplum örgütlerimizle el ele verirsek 2021 baharı herkese çok daha güzel gelecektir” ifadelerini kullandı.