KEMER’DE 11. KEZ ‘SEA TO SKY’ HEYECANI YAŞANACAK!

‘Sea To Sky’ 23-26 Eylül Tarihlerinde Kemer’de gerçekleştirilecek!

KEMER’DE 11. KEZ ‘SEA TO SKY’ HEYECANI YAŞANACAK!

Kemer’de 23-26 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek ve bu yıl 11.'si düzenlenecek olan ‘Sea To Sky Enduro Yarışları’ hazırlıklarında sona gelindi. Kayıtların devam ettiği yarışlara bu yıl Pandemi önlemleri kapsamında 200’e yakın sporcunun katılması bekleniyor. Güney Afrikalı ve Avustralyalı yarışçıların Pandemi nedenliyle katılmayacağı ‘Sea To Sky Enduro Yarışları’na İngiltere’den 50, Rusya’da 20 ve Fransa, İspanya gibi ülkelerden de birçok yarışçı katılacak ve yarışlar için pandemi önlemleri kapsamında seyirci noktaları oluşturulmayacak. Yarışlara Endronun önemli isimleri Wade Young, Mario Roman, Graham Jarvis ve Billy Bolt gibi sporcularda katılacak.

Kındılçeşme'de düzenlenecek plaj etabıyla başlayacak yarışlar, Tahtalı Dağı'nın zirvesinde 70 km'lik dağ etabı ile son bulacak. 4 gün sürecek yarışlarda bu yıl Kanyon etabı yerine Söğütcuması, Feslikan Yaylaları arasında alan ‘Yayla etabı’ dahil edildi.

Kemer Enduro Motosiklet Kulübü Başkanı Semih Özdemir yaptığı açıklamasında “Bireysel bir spor olduğu için Pandemi önlemleri kapsamında Sea To Sky Enduro Yarışlarımızın 11.sini bu yıl yine düzenleyeceğiz. Şu an hazırlıklarımız devam ediyor. Pandemi nedeniyle bazı ülkelerden gelişlerde bir takım sıkıntılar var. Geçtiğimiz yıl yarışlarımıza katılan Güney Afrikalı ve Avustralyalı sporcularımız bu yıl gelemeyecekler. Bununla birlikte endişe duyan bazı sporcularımız katılamayacaklarını i bildirdiler.  Ancak tüm bu olumsuzluklara rağmen 150 ile 200 arasında değişen sporcunun katılımını bekliyoruz. Şu anda İngiltere’den 50 sporcumuz, Rusya’dan 20 sporcumuz, Fransa, İspanya gibi ülkeleren gelecek sporcular hazırlıklarını tamamladılar. Güzel bir Sea To Sky gerçekleştireceğiz. Bu yıl Pandemi nedeniyle seyirci noktalarımız olmayacak. Çünkü bu konuda sorumluluk alamıyoruz. Bunun yanında kanyon yarışı yerine yeni bir yarış organize ediyoruz bu yıl. Bu yarışımız biraz daha hızlı, sporcuların eğlenebileceği bir yarış olacak. Geçen yılki kanyon yarışı sert geçiyordu. Özellikle burada profesyonel olmayan sporcular olumsuz etkilenebiliyordu. Çünkü üç gün üst üste aynı performansı sergilemek bayağı bir zorluyordu. Dolayısı ile bu yıl daha uzun, daha serin bir havada gerçekleştireceğimiz farklı bir yarış ekliyoruz serimize” dedi.
Sea To Sky’ın ciddi bir tanıtıma da imza attığını söyleyen Başkan Semih Özdemir “SeaTo Sky’ın geçtiğimiz yıllarda da sosyal medya üzerinden izlenmeleri, basılı, görsel medyada yeterince Kemer tanıtımı yapıldığını düşünüyorum. Bu yıl buna bir yenisini daha ekleyeceğiz. Pandemi süresince Kemer’in tatil ortamına uygun olduğunu bu şartların Kemer’de hazır olduğunu bu tanıtım il bunu destekleyeceğiz” diye konuştu.

Kemer Belediye BaşkanıNecati Topaloğlu ise yarışların Kemer tanıtımına ve Türk turizmine büyük katkı sağladığını anlatarak, “Yarışlar hu sene pandemi nedeniyle seyircisiz yapılacak. Tüm önlemler alınmış durumda. Bazı sporcular gelemeyecek ama yine de katılım fazla olacak. Belediye olarak biz de her türlü desteği veriyoruz. Yarışlar bu yıl da güzel olacak diye düşünüyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.