KEMER PANDEMİYE RAĞMEN BU YIL; BİR MİLYON TURİST AĞIRLADI!

Halil ÖNCÜ (KEMER) - Antalya’nın en önemli turizm destinasyonlarından birisi olan Kemer, Pandemi’ye rağmen Temmuz ayından bu yana başlayan sezon ile birlikte, bir milyon turist ağırladı.

KEMER PANDEMİYE RAĞMEN BU YIL; BİR MİLYON TURİST AĞIRLADI!

Kemer, bu süreçte tarihi, doğal güzellikleri, sahilleri, denizi, doğası ve muhteşem coğrafi avantajı ile bunu başardı ve yerli yabancı turistin tercih sebebi oldu.

Temmuz ayında başlayan sezonun Kasım ayına kadar uzaması ile birlikte hala Kemer’de bazı tesisler açık. Konu ile ilgili Kemer Kaymakamı Murtaza Dayanç’a mikrofonumuzu uzattık. Kaymakam Dayanç yaptığı açıklamasında, Kemer olarak turizm konusunda bu sene çok önemli bir iş başarıldığını söyledi.

Pandemiye rağmen büyük bir iş başarıldı!

Kaymakam Murtaza Dayanç, “ Bilindiği gibi dünya çapında Koronavirüs salgını söz konusu. Bu haliyle Koronavirüs ülkemizi de ilçemizi de etkiliyor. Turizm sektörü ve hizmet sektörü bu anlamda en fazla etkilenen iş kollarıydı. İlçemizin de temel geçim kaynağı turizm. Kemer İlçemiz Türkiye’nin en önemli, hatta dünyanın en önemli turizm destinasyonlarından birisi. Bu anlamda ciddi bir alt yapısı var. Gelirinin büyük bir bölümünü turizmden sağlayan bir yer. Pandemi sürecinde alınan tedbirlerin uygulanması, denetimlerin sağlanması, turizm sektöründeki firmalarımızın gerekli tedbirleri alması ve bununla birlikte güvenli turizm sertifikalarını almaları  ile birlikte Temmuz ayında İlçemizde geç de olsa bir hareketlilik başladı. Sadece Kemer’de değil tüm dünyada olduğu gibi olduğu gibi İlk başlarda hiç turizm olmayacakmış gibi bir algı vardı. Aslında büyük bir iş başarıldı. Pandemiye rağmen Temmuz ayından itibaren ta ki kasım ayının başına kadar önemli bir hareketlilik sağlandı. Bunda tabii ki herkesin bir katkısı oldu. İlgili bakanlıklarımız almış olduğu kararlar, tedbirler, turizmcilerimizin bu kararlara, tedbirlere harfiyen uyması, burada ilgili kamu dairelerimizin yapmış olduğu çalışmalar, denetimler sayesinde Pandemi şartlarına rağmen Kemer ilçemiz önemli bir turist sayısına ulaştı. Rakamlara baktığımızda turist sayısında Kasım ayına girdiğimiz bu günlerde 2020 yılı için bir milyon sayılarına ulaştığımızı görüyoruz. Geçtiğimiz yıllarda son iki üç yıla baktığımızda genel sayının üçte bir oranında turist Kemer’de ağırladığımızı görüyoruz. Bu rakamın 700 bin civarını yabancı turist oluşturuyor. Tabii ki bu şartlarda bu rakamları büyük bir başarı olarak düşünüyorum. En azından bir hareketlilik oldu. Çarşı, pazarda esnaflarımız dükkânlarını açtı. Otellerimiz, işletmelerimiz misafir kabul etti. Ve Kemer İlçemizde sosyo-ekonomik hareketlilik doğmuş oldu”dedi.

Kemer, önemli bir marka kent !

Kaymakam Murtaza Dayanç, önümüzdeki yıllarda durumun düzelmesi ile birlikte bu durumun telefi edileceğine inandığını da söyleyerek “ İnşallah önümüzdeki yıllarda bu açığı telafi edeceğiz. Şunu gördük ki bu süre içerisinde, Kemer İlçemiz tarihi doğal güzellikleri ile sahilleri ile, denizi ile coğrafi avantajı ile gerçekten turizmde önemli bir marka kent durumunda. Çünkü en zor şartlarda bile bir milyon turist alıyorsa burası, iyi şartlarda zaten dünya çapında ses getiren bir yer” diye konuştu.