MEHMET AYGÜN: DUBAİ’DE BİR YATIRIM DÜŞÜNÜYORUZ!

Titanic Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aygün turizm yazarı Halil Öncü’ye konuştu. Açıklamalarında yatırımda hız kesmediklerini belirten Aygün, Almanya’da Berlin’de yeni açacakları otel ve önümüzdeki dönem projeleri hakkında bilgiler verdi.



“Biz hep grup olarak akıllı projelere yöneldik”

“ Her yeni yaptığımız bir otelimizi daha iyi düşünüyor ve onu hayata geçiriyoruz. Bodrum’daki otelimiz çok iddialı bir proje. Belek’ten sonra açtığımız ve Berlin’in Taksim’i denen bir bölgede yer alan beş yıldızlı Titatnic Otelimiz 209 odalı. Çok güzel bir spa-hamam, Resturantı ve pastanesi  ve toplantı salonları ile çok iddialı bir tesis yaptık. Bundan sonra yine Eylül ayında yine Berlin’de 400 odalı otelimizi açmayı planlıyoruz. Kocaeli’nde bir otelimizi hayata geçireceğiz. Biz nereye otel ihtiyacı varsa onu karşılamak için grup olaraktan ölçerek biçerek fizibilite ederek nereye ne ihtiyaç varsa onu oraya inşa ediyoruz. Faizler biliyorsunuz çok yüksek olduğu zaman otel yatırımlarının geri dönüşü çok zor. Zaten onu expertiz raporu ve banka eğer karşılamıyorsa o proje akıllı değildir. Biz hep grup olarak akıllı projelere yöneldik. Şu anda önümüzde duran binlerce proje var ama biz onların içinden akıllılarını seçiyoruz. Şimdi, Dubai’de bir yatırım düşünüyoruz. Önümüzdeki ay Dubai Şeyhi ile beraber orada bir toplantı yapacağız. İlla Titianic Otelini Dubai’de görmek istiyoruz diyorlar”



“Nereye otel ihtiyacı varsa Titanic grubu olarak orada olmak istiyoruz”

“ Nerede otel ihtiyacı var , Amsterdam’mı olur, Paris mi olur, Münih’mi olur , Hamburg ‘mu olur? Avrupa’da otel ihtiyacı olan yerleri Titanic zincirine eklemek istiyoruz.  Nereye otel ihtiyacı varsa Titanic grubu olarak orada olmak istiyoruz.  Biz diyoruz ki; neden Türk otel zincirleri dünyaya yayılmasın? Hepimiz dünyayı geziyoruz.  Biz hakikatten otelleri,  tesisleri ve işletmecisi olarak dünyada yarışabilecek seviyedeyiz. Neden olmasın? Ben Türk zincirlerinin dünyaya yayılmasından yanayım. Hiç kimse de hiçbir zaman çekinmesin. Böylece Türk zincirleri de otelcilik tarihine geçecektir”



“Otelimiz bölgede yaşayan 400 bin Türk vatandaşımızın düğün ve toplantı ihtiyaçlarına da cevap verecek”

“Almanya’da açtığımız ilk otelimiz 226 odalı 3.5 yıldızlı bir şehir oteliydi. Burada doluluk % 85-87’lere çıkmış durumda. Hakikatten çok sevimli bir butik otel. Burada bize karşı bir negatif durum görmedik. Almanya’daki yeni Otelimizin özelliklerini sayacak olursak. En önemlileri arasında otelimizin tuvaletlerinde taharet musluğu olmasıdır. Bu çok önemli bir özelliktir. Bunun yanında otelimizde Türk dizlerini izleyip, Türkiye’den haberleri izleyebiliyorsunuz. TV’yi açtığınız zaman en az 10 Türk kanalını izleyebiliyorsunuz. Bunun yanı sıra Türk damak tadında Türk kahvaltılarını bulabiliyorlar. Türk hamamını kesesini, köpüğünü ,masajını tai masajını görebiliyorsunuz. Her şeyden önce kapınızda Türk bayrağı dalgalanıyor. Bu bayrak Büyükelçilik dışında bir de bizim otelimizin önünde dalgalanıyor. Eskiden Türkiye’yi tanıtım için neler yaşanırdı. Biz zaten Burada Türkiye’nin elçiliğini yapıyoruz. Otelimizin özellikleri saymakla bitmez. Odalarımız çok ayrı dizayn edilmiş durumda. Bundan sonraki otelimiz artık 400 odalı olacak. Otelimiz bölgede yaşayan 400 bin Türk vatandaşımızın düğün ve toplantı ihtiyaçlarını da cevap verecek. Yeni otelimizin altında yer alacak spa ve fitnes kulübümüz var”



“Ülke olarak turizmin çok ciddi desteklenmesi lazım”

“Biz kalite olarak hiçbir zaman misafirimize kendi yemediğimizi yedirmeyiz, kendi yapmadığımızı yapmayız. Bu denli bir felsefemiz var. Şu anda Belek’teyiz, Sektörde eleman sıkıntıları var. Eleman sıkıntılarının yanında yabancı dil bilen eleman sıkıntıları var. Ülke olarak turizmin çok ciddi desteklenmesi lazım. Turizmden eğer 36 milyar dolar gelir geliyorsa bu pazarda, inşallah eğitime de ağırlık verilir ve eleman yetiştirilmesi konusunda okullar açılır. Buradan yetişen hazır elmanlar turizm sektörüne hizmet ederler. Herkes üzerine düşeni yapmalı. Güzel şeyler olacağına inanıyorum”