MITT MOSKOVA, 1 YIL ARADAN SONRA TEKRAR AÇILDI

Dünya turizminin yükselen yıldızı olan Rusya pazarı için büyük önem taşıyan Moskova Uluslararası Turizm Fuarı MITT-2021, salı günü kapılarını açtı.

MITT MOSKOVA, 1 YIL ARADAN SONRA TEKRAR AÇILDI

Geçen yıl koronavirüsün patlak verdiği dönemde iptal edilmek zorunda kalan fuar bu yıl 27. kez düzenleniyor. Fuarın açılışını Rusya Federal Turizm Ajansı Rosturizm'in Başkanı Zarina Doguzova yaptı.Fuar 18 Mart'ta sona erecek. İlk kez bu yıl Crocus Expo'da düzenlenen fuar, önceki yıllarda "Expocentre"da yapılmaktaydı.Türkiye'nin de hem ülke standı, hem de şirketlerin standları ile yaygın bir katılım gösterdiği fuarın açılışına Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ve Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar da katıldı.Fuara, Türkiye’nin turizm değerlerini geliştirmek ve tanıtmak amacıyla kurulan Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA)  300 metrekarerlik stand ile katıldı.

Bu arada Kovid-19 yüzünden getirilen yurt dışu seyahat kısıtlamaları nedeniyle bu yıl fuara Rusya Federasyonu'na bağlı cumhuriyetlerin ve bölgelerin yoğun ilgisi de dikkati çekti. 52 bölge kendi standında iç turizm destinasyonlarını turizm acentaları profesyonellerine pazarlamak için uğaştı. Ayrıca dünyanın pek çok ülkesi de, seyahat kısıtlamalarının yaza kadar hafifleyip kalkacağı umuduyla fuara yaygın katılım gerçekleştirdi.

Uzmanlar, sektörün en önemli vitrinleri olan WTM Londra ve ITB Berlin Fuarları'nın Kovid-19 yüzünden iptal edilmesine rağmen, Moskova’daki iki kayda değer turizm fuarından da vazgeçilmediğine işaret ediyor. Moskova MITT Fuarı'nın ardından Intourmarket Fuarı da 1 Nisan’da açılacak. (Kaynak:turkkrus)