RIZA PERÇİN 'BU HABERİ BEKLİYORDUK, HAZIRIZ!'

Rusya’dan 1 Ağustos’ta İstanbul ve Ankara, 10 Ağustos’ta Antalya, Bodrum ve Dalaman uçuşlarının başlayacak olması Antalyalı turizmcileri sevindirdi.

RIZA PERÇİN 'BU HABERİ BEKLİYORDUK, HAZIRIZ!'

Yoğun bir Rus misafire ev sahipliği yapan Antalya Bölgesi, uçuşların başlaması ile eski yoğun günlerine geri dönecek.

Gelen haber sonrası görüşlerini aldığımız TÜRSAB B.Antalya Bölge Başkanı Rıza Perçin, turizmciler olarak olumlu haberi aldıktan sonra derin bir nefes aldıklarını belirterek, “ İnanıyorum ki; sezon Kasımın sonuna kadar devam eder. Bu süre içerisinde de beklenilen sayılara ulaşılır. Bu haberi uzun zamandır bekliyorduk. Biz hazırız” dedi.

YOĞUN BİR DÖNEM OLACAK!

TÜRSAB B.Antalya Bölge Başkanı Rıza Perçin, son dönem Ukrayna başta olmak üzere iç turizm ile birlikte bir hareketlilik yaşandığına dikkat çekerek “ Antalya, geçen yıl turist sayısında rekor bir sayıya imza atmış ve 16 Milyon sayılarına ulaşmıştı. Bu sayıların içerisinde Rus misafirlerimiz başı çekmişti. Malum Pandemi nedeniyle duran uçuşlar, Rusya’dan gelen güzel haber ile tekrar başlayacak. 10 Ağustos’tan itibaren Rusya’dan Antalya’ya uçuşlar başlıyor. Bu konuda tüm tesislerimiz ve acentalarımız gerekli hazırlıklarını yaptılar. Uçuşların başlaması ile birlikte turizm hareketliliği de artacak. Özellikle Kemer Bölgemiz başta olmak üzere Batı Antalyamız geçtiğimiz yıl yaşadığımız hareketliliğe kavuşacak. Bölgemiz Pandemi konusunda çok ciddi bir sınav verdi ve başarılı oldu. Bölgemiz, vaka sayılarının yok denecek kadar az olması ve herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması nedeniyle tercih sebebi oluyor. Uluslararası tur Operatörlerinden aldığımız bilgilere göre Türkiye’ye ve özellikle Antalya’ya yoğun bir talep olduğunu öğreniyoruz. Bu da bizi umutlandırıyor. İnancımız bundan sonraki süreçte sezonun uzayacağını da hesaba katarak kasım ayı sonuna kadar istenilen ve beklenilen duruma gelmek” dedi.

TEDBİRLERE DİKKAT!

Bu hareketlilikte her zaman olduğu gibi yine sağlık tedbirlerinin ön planda olması gerektiğini de hatırlatan Rıza Perçin, “Her şeye rağmen Pandemi tedbirlerini yerine getirmemiz gerekiyor. Zaten otellerimiz ve TÜRSAB üyesi değerli acentacı dostlarımız bu konuda oldukça dikkatliler. Ben buradan bir kez daha maske konusunu, sosyal mesafe konusunu ve hijyen konusunu her zaman ön plana alarak hareket edilmesinin gerekli olduğunu söylemek istiyorum” dedi.