SEYAHAT SEKTÖRÜNÜN 2021 PLANLARINA IŞIK TUTACAK WEBİNAR!

Simon-Kucher & Partners, pandemi sürecinden olumsuz etkilenen seyahat ve turizm sektöründe kriz sonrası atılması gereken adımları değerlendirmek üzere 8 Aralık Salı günü ‘Seyahat Sektörünün Geleceği: 2021'de Seyahatlerin Geri Dönüşüne Hazırlık’ başlıklı bir webinar düzenliyor.

SEYAHAT SEKTÖRÜNÜN 2021 PLANLARINA IŞIK TUTACAK WEBİNAR!

Seyahat, konaklama ve turizm, dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan Covid-19 salgınından en fazla etkilenen sektörlerin başında geliyor. Salgın nedeniyle yurt içi ve yurt dışı seyahat kısıtlamaları ve rezervasyon iptalleriyle 2020 yılını sıkıntılı geçiren her iki sektördeki şirketlerin, 2021 yılını nasıl planlayacağı hem kendi finansalları hem de Türkiye ekonomisi açısından büyük önem taşıyor.

Uluslararası yönetim danışmanlığı şirketi Simon Kucher & Partners, pandemi sürecinden olumsuz etkilenen seyahat ve turizm sektöründe kriz sonrası atılması gereken adımları değerlendirmek üzere, ‘Seyahat Sektörünün Geleceği: 2021'de Seyahatlerin Geri Dönüşüne Hazırlık’ başlıklı bir webinar düzenliyor. 8 Aralık Salı günü, 16.00-18.30 saatleri arasında yapılacak webinar, Simon Kucher & Partners Seyahat, Turizm ve Eğlence Global Lideri Dimitris Hiotis’in yapacağı açılış konuşmasıyla başlayacak. Ardından Münih ofisinden Direktör Lisa Remmelberger’in küresel ölçekte gerçekleştirilen seyahat trendleri araştırmasından önemli noktaları paylaşacağı webinarda, Londra ofisi ortaklarından Rosalind Hunter “Yeni dünyada müşteri nasıl kazanılır ve kazanılan müşteriler nasıl korunur?” başlıklı bir sunum yapacak. ‘Çevik gelir yönetimi süreçleri’ ve ‘İş seyahatlerinde yapısal değişiklikler’ başlıkları altında güncel gelişmelerin de ele alınacağı toplantıda, sektörün 2021’e ilişkin bakış açısı ortaya konacak.

Tüketiciler seyahatlerin yeniden başlaması hakkında için neler düşünüyor?

Simon Kucher & Partners, Türkiye’nin de aralarında olduğu 57 farklı ülkede, 18-70 yaş arasında 2.200 kişi ile gerçekleştirdiği araştırmayla şirketlere, tüketicinin turizm sektörü özelinde değişen davranış biçimlerine ayak uydurmaları ve önümüzdeki dönem stratejilerini belirlemeleri açısından yol gösteriyor. Benzer araştırmanın pandeminin başladığı ilk dönemde de yapılmış olması, tüketicilerin pandemi ve pandemi sonrası dönemdeki davranış biçimlerini ve turizm sektörüne ilişkin görüşlerini karşılaştırma fırsatı vererek 2021 yılına bakışı kolaylaştırıyor.

Türkiye ve komşu ülkelerden araştırmaya katılan her 100 kişiden yalnızca 17’si, seyahat kısıtlamaları kalktığı anda tekrar seyahat etmeye başlayacağını belirtiyor. Bu oran Batı Avrupa ülkelerinde ortalama yüzde 30’a, hatta Almanya gibi pandemi dönemini kontrollü geçiren ülkelerde yüzde 37’ye kadar çıkıyor.

Katılımcıların yüzde 57’si pandemi öncesi döneme kıyasla yurt dışı yerine yurt içi seyahatlerini daha fazla tercih edeceklerini belirtiyor. Katılımcılarının yüzde 86 ile en yüksek önemi verdiği ile temizlik ve hijyen koşullarının sağlanması kriteri, önümüzdeki dönemde tatil planlarken dikkat edilecek en önemli unsur olarak karşımıza çıkıyor.

Simon Kucher & Partners, şirketlere bu süreci doğru yönetmeleri ve krizden daha da güçlenerek çıkmaları için dikkat etmeleri gereken noktaları aşağıdaki sorulara cevap vererek aydınlatmayı hedefliyor:

    2021'de seyahat ve eğlence sektörü nasıl yeniden canlanacak?
    Yeni dünyada müşterileri kazanımı ve ilişkileri nasıl geliştirilir?
    Talep değişikliklerine uyumlu “dinamik fiyatlandırma” nasıl kurgulanmalıdır?
    Turizm ve seyahat sektöründeki şirketlerin iş modelleri, yeni iş seyahatleri dinamiklerine nasıl uyarlanabilir?

Webinara kaydolmak ve webinar hakkında daha fazlasını bilgiye ulaşmak için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz:

https://www.simon-kucher.com/it/node/6062