STK’LAR İSTANBUL’U ‘BEYAZ GEZİ’ İLE YAKINDAN TANIYOR

İstanbul Büyükşehir Belediye’sinin (İBB) 1995 yılında Sivil Toplum Kuruluşları’na (STK) yönelik başlattığı ‘Beyaz Gezi’ etkinlikleri hız kesmeden devam ediyor.

STK’LAR İSTANBUL’U ‘BEYAZ GEZİ’ İLE YAKINDAN TANIYOR

İBB Halkla İlişkiler birimi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun talimatı üzerine söz konusu etkinlikleri tüm gerçek STK’ları kapsayacak şekilde genişletiliyor.

“İstanbul’u geziyorum, şehrimi tanıyorum” başlığıyla gerçekleştirilen Beyaz Gezi’lerin halk grupları, öğrenci grupları, engelli grupları STK’lar, dernek-meslek grupları, dış heyet grupları ile protokol gruplarına yönelik düzenlendiği belirtiliyor.
Gezi kapsamında katılımcılara yapılan yarım günlük ücretsiz yemekli turlarda ise Topkapı  Müzesi, Panorama 1453, Yerebatan Sarnıcı, İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi, Türk İslam Eserleri Müzesi, Ayasofya Camii, Hamidiye Su Fabrikası ve İstanbul Halk Ekmek Fabrikası gibi yerlerin görülmesi sağlanıyor.

TUYED yönetimi ile de görüşen İBB Halkla İlişkiler Birimi Beyaz Gezi yetkilileri, önümüzdeki günlerde dernek üyelerine yönelik bir gezi düzenleyeceklerini açıkladı.