TROYA MÜZESİNE BİR ÖDÜL DAHA!

2020 yılı, Mimarlar Odası 17. Ulusal Mimarlık Ödüllerin’de, yapı dalında Troya Müzesi Ulusal Mimarlık Ödülü’nü aldı.

TROYA MÜZESİNE BİR ÖDÜL DAHA!

Bu yılın başında, Attraction Star Awards yarışmasında zorlu rakiplerinin arasından sıyrılan ve 'En başarılı Müze' seçilen Troya Müzesi ödüle doymuyor.

2020 yılı, Mimarlar Odası 17. Ulusal Mimarlık Ödüllerin’de, yapı dalında Troya Müzesi Ulusal Mimarlık Ödülü’nü aldı. Henüz iki yaşını doldurmamışken Troya Müzesi’nin alanında gösterdiği başarılar gurur kaynağı oluşturuyor.

Mimarlar Odası 2020/XVII. Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri kapsamında yapılan başvurular, Zeynep Ahunbay başkanlığında, M. Zafer Akdemir, T. Elvan Altan, A. Sinan Timoçin, Alper Ünlü’den oluşan Seçici Kurul tarafından 12-13 Mart 2020 tarihinde gerçekleşen toplantıda değerlendirildi. Çevrimiçi olarak devam eden görüşmelerin ardından Nişan Yaubyan’ın “Mimar Sinan Büyük Ödülü”, Reha Günay ve Mehmet Özdoğan’ın “Mimarlığa Katkı Dalı Ödülü”ne değer görüldüğü programda, Vedat Dalokay “Anma Programı” için seçildi. Yapı, Proje ve Fikir Sunumu Dallarında ise toplamda 96 eserin değerlendirilmeye alınmasının ardından, Yapı Dalı’nda 13, Proje Dalı’nda 10, Fikir Sunumu Dalı’nda 4 olmak üzere toplam 27 eser ödül adayı olarak belirlendi. Ödüle değer görülen eserler 18 Eylül 2020, Cuma günü, saat: 18.00’de gerçekleştirilen çevrimiçi ödül töreninde açıklandı. Yapı dalında Troya Müzesi Ulusal Mimarlık Ödülü’nü aldı.