TURİZM BÖLGESİ TAŞUCU, YENİ TERFİ MERKEZİYLE ARTIK DAHA TEMİZ!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Taşucu sakinlerine verdiği altyapı sözünü yerine getirdi.

TURİZM BÖLGESİ TAŞUCU, YENİ TERFİ MERKEZİYLE ARTIK DAHA TEMİZ!

Başkan Seçer öncülüğünde çalışmalara başlayan MESKİ Genel Müdürlüğü, Silifke İlçesi’nde bulunan ve eskiden Taşucu Beldesi olarak bilinen bölgede yer alan Taşucu, Kum, Bolacalıkoyuncu, Gülümpaşalı Mahallelerinin uzun yıllardır süre gelen kanalizasyon sorununa son verdi.

Yeni terfi merkezi ile Taşucu’nun atıksu sorunu ortadan kalktı

MESKİ’nin sözleşme bedeli 9 milyon 138 bin TL olan kanalizasyon imalatları kapsamında, Ø400 milimetre çapında 8 bin 355 metre terfi hattı, Ø1000 milimetre çapında 168 metre cazibeli hat, 2 adet paket atıksu terfi merkezi, 5 adet kanalizasyon bacası, 7 adet tahliye vana odası ve 7 adet vana odasının yapımı tamamlandı. Taşucu bölgesinin atıksuları Terfi Merkezi aracılığıyla Silifke Atıksu Arıtma Tesisi'ne iletilerek, arıtma işlemi gerçekleştiriliyor. MESKİ’nin çalışmaları sayesinde mahalle sakinleri yıllardır bekledikleri kanalizasyon altyapısına kavuştu.

Başkan Seçer söz verdi, çalışmalar kısa sürede tamamlandı

Taşucu Mahallesi Muhtarı Adnan Uysal, “Sayın Belediye Başkanımız Taşucu’na geldiği zaman; ‘ben bu terfi hattını yılsonuna kadar bitireceğim’ diye söz vermişti. Bu sözünü tuttu. Taşucu’na çok iyi bir iş yapıldı. Taşucu’nun biraz daha önü açıldı. Bizim uzun süredir beklentimiz olan altyapımız ana terfi hatları bitti. Mahallemizde her yer, sokaklarımız tertemiz olacak. Görüntü kirliliği kalmayacak. Bunların hepsi bu aşamadan sonra daha güzel olacak. Terfi istasyonu bağlandıktan sonra denizlerimiz daha temiz olacak. İnsanlar daha güvenle denize girebilecekler. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyoruz. Emeğine sağlık, sağ olsun” diye konuştu.

“Her yönüyle mükemmel bir çalışma”

Taşucu esnafından Kamil Kenger, Taşucu’nun tarihsel bir yer olduğunu vurgulayarak, “2 bin yıldır burada bir altyapı sorunu var. 2 bin yıl önce Romalılar tarafından burada yaşam alanlarına altyapı yapmışlar. Ondan sonraki süreçte Selçuklular gelmiş, Osmanlılar gelmiş, Cumhuriyetimiz gelmiş. Cumhuriyetimizin medeniyetiyle birlikte altyapılar Türkiye’de başlamış” dedi. Taşucu’nun yıllarca altyapıdan mahrum kaldığını ifade eden Kenger, şöyle devam etti:

“2 tane uluslararası limanı  ve stratejik bir yer olan Taşucu, maalesef böyle bir şeyden mahrum kalmış. Çok zorluk çektik. Burada insanlar tuvalete gidemedi sahilde. Çünkü altyapı yok, tuvalet yapılamadı. Turizme bir katkı sağlanamadı. Altyapı bir medeniyet. Kum Mahallesi’nde altyapı olmadığı için birçok konut boş, gelmiyorlar. Çünkü koku ve sinek oluyor. Her şeyden önce altyapıyla birlikte sivrisineklerde yüzde 50 azalma olacağını düşünüyorum. Nerden bakarsak bakalım turizm, sağlık, yaşam koşulları yani her yönüyle mükemmel bir çalışma. Turizme katkısıyla birlikte yeni istimlaklar açılacak, işsizlere iş alanı açılacak. Bundan dolayı da çok mutluyuz. Sayın Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e yürekten, sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.”