TÜRSAD 4.KEZ DÜZENLEDİ

Halil ÖNCÜ (ANTALYA) - Sektöre değer katan buluşmaların 4.sü Titanic Deluxe Belek Otel’de gerçekleştiriliyor.

TÜRSAD 4.KEZ DÜZENLEDİ

Otel Satınalma Yöneticileri Derneği'nin (TÜRSAD) düzenlediği sektöre değer katan buluşmalar adı altında gerçekleştirdiği etkinliğin 4. sü, Titanic Golf Deluxe Belek Otel’de gerçekleştiriliyor. Pandemi kurallarının uygulandığı ve sektöründe öncü 81 firmanın katıldığı fuarda, yüzlerce marka yer alırken, fuarı üç bin 500 kişinin ziyaret etmesi beklenirken, sektör temsilcilerinin çok sayıda bağlantıya imza atması da bekleniyor. Sektörün öncü markaları buluşmada açtıkları stantlarda sektör paydaşlarını konuk ederek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundular.

81 Firma katılıyor

TÜRSAD Dernek Başkanı Bülent Bilgiç yaptığı açıklamada “4. sektöre değer katan buluşmamızdayız. Bu arada bir kaynaşma buluşma oluşturduk. Tedarikçi çözüm ortaklarımız, satın alma yöneticilerimiz, TÜRSAD üyelerimiz ve sektör temsilcilerimiz ile birlikte yine 81 firmanın katılımı ile yeniden hep birlikteyiz. Ulusal bir fuar olma yolunda ilerliyoruz. TÜRSAD’ın birbirinden değerli üyeleri, otel sahipleri ve genel müdürlerimiz, kurum müdürleri, birçok Belediye başkanımız, sadece Antalya’dan değil Türkiye’nin her yerinden turizm sektör temsilcileri burada. 850 kişi konaklama bu buluşmamızda yer alıyor. Profesyonel turizm sektöründen yöneticilerimizin yanında aynı zamanda günü birlik ziyaretçilerimiz var. Yaklaşık dört gün boyunca üç bin 500 kişiyi bekliyoruz.”dedi.

Tedarikçi çözüm ortaklarımızla, yöneticilerimizle diyalog halindeyiz!

Başkan Bilgiç, son dönem gündemde olan tedarikte sıkıntılar yaşanıyor mu? sorusuna da şu cevabı verdi: “Tedarikte bazı sıkıntılar yaşanıyor tabii ki. Bu 2021 yılının ortasında ve sonlarında daha kendini hissettirdi. 2022 için, çok fazla problem olacağını zannetmiyorum. Tedarikçi çözüm ortaklarımızla, yöneticilerimizle diyalog halindeyiz. Otelcilerimiz ve otel yöneticilerimiz bu konuda önlemelerini alıyorlar.”dedi.

Döviz kurları ve maliyetlerde yükseliş

Döviz kurları ve maliyetlerdeki yükselişi de değerlendiren TÜRSAD Başkanı Bülent Bilgiç “ Döviz kurlarının yükselmesi turizm sektörümüze biraz avantaj sağlıyor. Fakat bu girdi maliyetlerini arttırıyor. Satın alma maliyetlerimizi yükseltiyor. Fakat ona göre de gelir gider bütçe dengesini otellerimizde satın alma ve otel yöneticilerimiz yapıyorlar. Girdi maliyetleri arttığından dolayı buda önümüzdeki günlerde daha da düşeceğini umaraktan alımlarımızı bağlantılarımızı bu boyutta yapmaya çalışıyoruz.”diye konuştu.