UNESCO TOURISTICA PHOTO SAFARİ EKİBİ ANTİK KENTLERİ FOTOĞRAFLIYOR

UNESCO Touristica Photo Safari kapsamında Muğla’nın Seydikemer ilçesine gelen fotoğraf tutkunları, bölgedeki antik kentleri fotoğraflıyor.

UNESCO TOURISTICA PHOTO SAFARİ EKİBİ ANTİK KENTLERİ FOTOĞRAFLIYOR

Bölgeye gelen 56 fotoğrafçı dün, LETOON ve XANTHOS Antik kentlerini fotoğrafladılar. Photo Safari Organizasyon Komitesi Başkanı Serdar Karaduman, foto safarinin doğu turlarıyla devam edeceğini söyledi.

Türkiye'deki kültürel, tarihi ve doğal zenginliklerin tanıtımı amacıyla gerçekleştirilen ve 17 UNESCO mirasını kapsayan etkinlik, Türkiye Tanıtma Platformu (TUTAP) önderliğinde, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği (TUYED) iş birliğinde ve Türkiye Turizm Tanıtma ve Geliştirme Ajansının (TGA) desteği ile devam ediyor. 26 Eylül’de Kapadokya’dan başlayan Photo Safari Mayıs 2022’de İstanbul’da sona erecek.

17 UNESCO mirasını kapsayan ve Türkiye'deki kültürel, tarihi ve doğal zenginliklerin görsellerinin oluşturulması ve tanıtımı amacıyla düzenlenen etkinlikteki katılımcılar, önce UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan ve "Likya medeniyetinin dini merkezi" Seydikemer’deki Letoon Antik Kenti’ni fotoğrafladılar. Muğla İl Kültür Müdürü Zekeriya Bingöl’ün de eşlik ettiği safariye, Türkiye’nin her çeşitli yerlerinden 56 fotoğraf tutkunu katıldı. Safari kapsamında fotoğraf severler ardından, Antalya’nın Kaş ilçesinde bulunan UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi'ndeki Xanthos Antik Kentini de fotoğraflarına yansıttı.

Photo Safari Organizasyon Komitesi Başkanı Serdar Karaduman, projenin kültürel mirasların tanınırlığını artırmak amacıyla gerçekleştiğini ifade ederek şunları kaydetti:

“Fotoğraf sanatçılar ve fotoğraf sevdalılarını çağırıyoruz. Etkinliğe herkes katılabiliyor. Türkiye coğrafi olarak tarihi ve kültürel açıdan en zengin ülkelerden birisi. Turizmi doğa deniz güneş olarak satıyoruz. Ama bundan böyle kültürel miras zenginliklerimizi de öne çıkaran bu tip organizasyonları da yapmalıyız. Kültür turizmine foto safariyi de ekleyerek alternatif bir turizm çeşitliliği yaratmak için uğraşıyoruz. Burada çekilen fotoğraflar, dereceye girenler ya da sergileme ödülü alanlar Türkiye'nin tanıtımında kullanılacak. Çekimler bittikten sonra eserler Türkiye’nin çeşitli yerlerinde sergilenecek.”

Photo Safari Bursa Cumalıkızık etabına katılan ve birinci seçilen yarışmacı 5 Bin TL para ödülü kazananlar da dün Letoon’dan ilan edildi.

Safarinin ikinci etabı olan Bursa Cumalıkızık Safarisi’nde, yarışmacılardan Muhammet Dönmezer birinci ve ikincilik, Şafak Güven’in ise üçüncülük ödülünün sahibi oldu. Ayrıca sergileme için 26 fotoğraf seçildi. Birincinin 5 Bin, ikincinin 4 Bin, üçüncünün 3 Bin TL para ödülü aldığı sosyal sorumluluk projesi olan safaride, fotoğraf sanatçılarının çektiği fotoğraflar, dereceye girenler ya da sergileme ödülü alanlar, Türkiye’nin tanıtımında kullanılacak. Cep telefonuyla çekilmiş fotoğrafların da yarışabildiği Foto Safari’ye, profesyonel veya amatör fotoğraf çekmeyi seven herkes katılabiliyor.