UNESCO TÜRKİYE FOTO SAFARİ BAŞLIYOR

Ülkemizin kültürel miras değerlerinin UNESCO’ya gerek adaylığa hazırlama sürecinde gerekse de tanıtılması sürecinde çok ciddi bir misyon üstlenen ve bugüne kadar bu konuda çeşitli çalışmalar yürüten TUTAP (Türkiye Tanıtma Platformu) bugünlerde çok önemli bir çalışmaya daha imza attı.

UNESCO TÜRKİYE FOTO SAFARİ BAŞLIYOR

Bu yıl UNESCO Kültürel Miraslarını 18 ana unsurda fotoğraflayan bir organizasyon yaptıklarını belirten TUTAPGenel KoordinatörüSerdar Karaduman şunları söyledi:

“2021 UNESCOTürkiye Foto Safari vesilesiyle kültür turizmine hem dikkat çekmeyi hem de halkımızda farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz.Pandemikısıtlamalarıyla yaşadığımız bu süreçte, en güvenli ve sağlıklı turizm biçimininKültürel Turizm olduğunu düşünüyorum.Buradan yola çıkarak; Sağlıklı ve eğlenceli bir iç turizm hareketi olan foto safari projemizi başlattık. İlk yıl UNESCO ana unsurlarıyla, önümüzdeki yıllarda ise aday unsurları da ekleyerek projemizi geleneksel hale getireceğiz. Türkiye’nin önemli fotoğraf sanatçılarından oluşan bir seçici kurul oluşturduk. En iyi kültürel miras fotoğraflarımızı hem jürimiz hem de halkımızla birlikte seçerek para ödülü vereceğiz. Halkımızı kendi ülkesinde bulunan dünya kültürel miraslarını keşfetmeye davet ediyoruz. Fotoğraf çekmeyi seven herkes, makinesini kapsın ve safarimize katılsın” dedi.

18 UNESCO ANA UNSURUNDA GERÇEKLEŞECEK

UNESCO Foto Safariprojesi kapsamında tüm fotoğraf tutkunlarını, amatör ve profesyonel fotoğrafçılar 18UNESCO ana unsurunda yarışacaklar. Tüm fotoğraf severlerle beraber 18 ana unsur bir yarışma heyecanıyla fotoğraflanacak ve en iyi fotoğraflarseçilerek, ödüllendirecek.Organizasyon 29 Haziran 2021’deBergama-Efes turu ile başlayacak ve Aralık ayına kadar devam edecek. 18 Ana unsuru görmek isteyen tüm fotoğraf tutkunları safariye katılabiliyor.

Safaride, fotoğraflanacak aday unsurlar ve şehirler sırasıyla şöyle:Bergama Çok Katmanlı Kültürel Peyzaj Alanı (İzmir), Efes Antik Kenti, Çatalhöyük Neolitik Kenti (Konya), Hitit Başkenti (Çorum), Diyarbakır Kalesi ve Hevsel Bahçeleri, Göbeklitepe Arkeolojik Alanı (Şanlıurfa), Nemrut Dağı (Adıyaman- Kahta), Pamukkale-Hierapolis (Denizli), Xanthos-Letoon (Antalya - Muğla), Göreme Milli Parkı ve Kapadokya (Nevşehir), Osmanlı İmparatorluğunun Doğuşu (Bursa), Safranbolu Şehri (Karabük), Edirne Selimiye Camii ve Külliyesi (Edirne)Troya Antik Kenti (Çanakkale) ve İstanbul Tarihi yarımada.

Projenin Amacı:UNESCO unsurlarımızı yurtiçinde ve yurtdışında tanıtmak,Unsur illerimizde turizm gelirlerine katkı sağlamak,Türk turizminde alternatif turizm çeşidi olan Foto Safari olgusunu yerleştirmek ve geliştirmek,Ulusal ve Uluslararası tanıtımlarıyla UNESCO miraslarımıza olan ilgiyi arttırmak.

Detaylı bilgi: https://photosafari.howturkey.com/