‘YEŞİL BİLİŞİM, YEŞİL TURİZM’ SLOGANI İLE BULUŞTULAR

Halil ÖNCÜ (ANTALYA) - Turizm Teknolojileri Günleri'ne büyük ilgi.

‘YEŞİL BİLİŞİM, YEŞİL TURİZM’ SLOGANI İLE BULUŞTULAR

TBD Antalya Şubesi tarafından düzenlenen Turizm Teknolojileri Günleri’nin 6.sı Antalya Hotel SU’da gerçekleştiriliyor.

Pandemi sonrası gerçekleşen ve Bilişim ve turizm sektörünün yoğun ilgi gösterdiği etkinlik ‘Yeşil Bilişim, Yeşil Turizm’ Sloganı ile gerçekleştirilirken, etkinlikte Teknoloji ve Turizm Sektörünün lideri konumunda olan konuşmacılar yer aldı.
Moderatörlüğünü tasarımcı, eğitmen ve bilişim uzmanı Emrah Kozan’ın gerçekleştirdiği etkinlikte, turizm, bilişim ve teknoloji dolu bir gün bilişim ve turizm sektörü ile buluştu. Etkinlikte 22 konuşmacı yer alırken, 30 firma stant açtı ve 770 katılımcı etkinliği takip etti.

420’den fazla üyeye sahibiz

TBD (Türkiye Bilişim Derneği) Antalya Şube Başkanı Ersen Gençaslan yaptığı açılış konuşmasında öncelikke pandemi ve sonrasında bökgede ve ülkemizde yaşanan orman yangınları ile büyük üzüntüler yaşadıklarını dile getiererek, ‘Yeşil Bilişim, Yeşil Turizm’ Sloganı ile gerçekleştirilen etkinlik sonrasında , tüm katılımcılar adına hatıra ormanı oluşturulup  fidan dikimi gerçekleştirileceklerini söyledi ve TBD Antalya Şubesi hakkında bilgiler verdi: ““2009 yılında kurulan Türkiye Bilişim Derneği Antalya Şubesi, bugün 420’den fazla üyeye sahiptir. Üyelerimizin % 70’i bilişim profesyonelleri, % 34’ü bilişim sektöründeki firma sahiplerini % 5’i de akademisyen ve öğrencilerin, % 1’i de diğer sektörler içerisindendir.”dedi.

Hatıra Orman projemizi hayata geçirdik!

Başkan Ersen Gençalslan yaptığı konuşmasında “ Bu yıl Türkiye Bilişim Drneğimizin 50. Yılını kutlamaktayız. Türkiye Bilişim Derneği Antalya Şubesi olarak bu yıla anlamlı bir iz bırakmak istedik ve bu yıla, üyelerimizin katılımı ile Antalya Mazı Dağı’nda birinci Hatıra Orman projemizi hayata geçirdik. Sonrasında Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde gerçekleşen orman yangınları ile hepimiz derin yaralar aldık. Yanan ormanlarımız ile birçok insanımız, ormanda yaşayan canlılarımız hayatını kaybettiler. Kaybettiğimiz tüm canları rahmetle anıyoruz. Tüm bunlar ışığında bu yıl, etkinlik sloganımızı ‘Yeşil Bilişim, yeşil Turizm” olarak belirledik. Bu yıl bu slogan ile yola çıkarak, bugün burada organizasyonumuza katılan herkes için TEMA’ya fidan bağışı gerçekleştirdik. “diye konuştu.

Büyük bir ivme, büyük bir ilgi artışı ile bu günlere geldik

TBD Genel Başkanı Rahmi Aktepe yaptığı konuşmasında, pandemi nedeniyle ara verdikleri etkinliğin bu yıl yeniden 6. Kez düzenlendiğini ifade ederek, büyük emekleri olan Antalya Şubesi Başkanı Ersen Gençaslan ve Yönetimine teşekkür etti. Aktepe yaptığı konuşmasında “ Antalya herkes için bit turistik şehir ve tatil için geldiğim özel bir şehir. Ama ben Antalya’ya daha farklı bir boyutta koşarak geliyorum. Türkiye Bilişim Derneği’nin Antalya Şubesi sinerjisi, uyumu, demokratik yapısının yarattığı olumlu etki beni ziyadesiyle memnun ediyor. Turizm Teknolojileri Günlerimiz altıncısına gelene kadar büyük bir ivme ile büyük bir ilgi artışı ile bu günlere geldi. Bu başarıda Antalya Şubesi Başkanımız Ersen Gençasalan ve yönetiminin büyük payı olduğuna inanıyorum. Katılan tüm konuklarımıza hoş geldiniz diyor, iyi bir gün diliyorum” diye konuştu.

Nasıl ki tarım ve turizmde iddialıysak, teknolojide de iddialı olmaya çalışıyoruz!

Antalya TEKNOKENT Genel Müdürü İbrahim Yavuz da yaptığı açılış konuşmasında “ Biz sektörün tam turizm teknolojileri tarafında olan ve Antalya’nın turizm teknolojileri anlamında lokomotifi olan bir kurumuz. Antalya’yı turizm, tarım, ticaret ve teknoloji olarak tanımlıyoruz. Antalya Tematik bir teknoloji bölgesi olmadı. Nasıl ki tarım ve turizmde iddialıysak, teknolojide de iddialı olmaya çalışıyoruz.”dedi.